You are here

Οι ανησυχίες για τον κοροναϊό πιέζουν τη Wall Street

23/01/2020 17:07

Απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τα αποτελέσματα των εισηγμένων, έχοντας παράλληλα το βλέμμα στραμμένο στις προσπάθειες των κινεζικών αρχών να περιορίσουν το ξέσπασμα του κοροναϊού.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,6% στις 29.019 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,45% στις 9.341 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,47% στις 3.306 μονάδες. 

Η Comcast και η Travelers ανακοίνωσαν αποτελέσματα τριμήνου τα οποία ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Παρ’ όλα αυτά, η μετοχή της Comcast διολισθαίνει 1,4% και της Travelers περίπου 3%. Οριακή άνοδο σημειώνει η μετοχή της Procter & Gamble, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τα οποία σε γενικές γραμμές ευθυγραμμίζονταν με τις προβλέψεις.

Πάνω από το 12% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου. Από τις εταιρείες αυτές, το 70% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Ωστόσο, το επενδυτικό κλίμα έχει επιδεινωθεί από τις ανησυχίες για το ξέσπασμα του κοροναϊού στην Κίνα. Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι και δεύτερη κινεζική πόλη, η Χουανγκγκάνγκ, θα μπει σε καραντίνα από τα μεσάνυχτα, για την πρόληψη της μετάδοσης του κοροναϊού. Η τοπική τηλεόραση μετέδωσε ότι «οι κάτοικοι δεν πρέπει να βγαίνουν από την πόλη, αν δεν υπάρχουν ειδικοί λόγοι».

Εν τω μεταξύ, η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα στη χώρα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 6.000, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 211.000, τις επτά μέρες που ολοκληρώθηκαν στις 18 Ιανουαρίου.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ότι θα φτάσουν στις 215.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,7% στα 55,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% υψηλότερα, στις 1.559 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,106 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 3 μονάδες χαμηλότερα, στο 1,74%.

Πηγή: Euro2day