You are here

Οι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων προωθούνται κατά των θέσεων των τζιχαντιστών του ΙΚ

11/02/2019 06:37

Οι Κούρδοι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) με την υποστήριξη των ΗΠΑ προωθούνται κατά των τζιχαντιστών στον τελευταίο θύλακα του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά της Συρίας, ενώ εκφράζονται φόβοι για την τύχη των αμάχων που έχουν παγιδευτεί στην περιοχή.

Νωρίτερα χθες, έγινε γνωστό ότι χιλιάδες άμαχοι παραμένουν παγιδευμένοι στον τελευταίο θύλακα του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά της Συρίας, μία ημέρα μετά την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων των δυνάμεων SDF που έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Εκφράζονται φόβοι για την ζωή χιλιάδων αμάχων που έχουν παγιδευτεί στον θύλακα," δήλωσε ο Ραμί Αμπντέλ-Ραχμάν, υπεύθυνος του παρατηρητηρίου. Χθες οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που είναι ένοπλοι αντάρτες υπό κουρδική ηγεσία με την υποστήριξη των ΗΠΑ, άρχισαν μία επιθετική επιχείρηση με αντικειμενικό σκοπό την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, από το τελευταίο προπύργιο τους στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

ΚΥΠΕ