You are here

Οι περιφερειακές κρίσεις στο επίκεντρο συνομιλών των ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ Ρωσίας και Αιγύπτου στη Μόσχα

20/06/2019 15:06

Η διευθέτηση των περιφερειακών κρίσεων θα βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών και των Υπουργών `Αμυνας Ρωσίας και Αιγύπτου που θα πραγματοποιηθούν στη Μόσχα στις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρεται οι διαβουλεύσεις που θα γίνουν αναμένεται να επικεντρωθούν στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, εστιάζοντας στις κρίσεις στη Συρία και στο Λίβανο, στην κατάσταση στο Σουδάν, στα προβλήματα ασφάλειας στην περιοχή του Κόλπου, στη διευθέτηση στη Μέση Ανατολή, στις αντιτρομοκρατικές προσπάθειες και σε θέματα μη διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής.

"Πέραν αυτών, οι Υπουργοί θα συζητήσουν την κατάσταση πραγμάτων σε κύριους τομείς της συνολικής συνεργασίας Ρωσίας - Αιγύπτου και θα αναφερθούν στον στόχο της περαιτέρω ανάπτυξης του συνολικού φάσματος των διμερών σχέσεων", σημειώνεται.

Στις συνομιλίες θα συμμετέχουν οι Ρώσοι Υπουργοί Εξωτερικών και `Αμυνας Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σοϊγκού και οι Αιγύπτιοι ομόλογοί τους Σάμεχ Σούκρι και Μοχάμεντ Αχμέτ Ζακί. Θα πραγματοποιηθούν και χωριστές συναντήσεις καθώς και κοινή συνάντησή τους.

Η προηγούμενη συνάντηση με αυτή τη σύνθεση πραγματοποιήθηκε στα μέσα Μαϊου 2018, επίσης στη Μόσχα.

 

ΚΥΠΕ