You are here

Οι τράπεζες έδωσαν ώθηση στον Nikkei

16/09/2003 12:01
Με αιχμή του δόρατος τις μετοχές των τραπεζών και των αυτοκινητοβιομηχανιών ο δείκτης Nikkei αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 μηνών.

Δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου, που έκαναν λόγο για επικείμενη συμφωνία στη διένεξη του δήμου του Τόκιο με μια σειρά τραπεζών αναφορικά με φορολογικές οφειλές των τελευταίων, προκάλεσε ευφορία στους Ιάπωνες επενδυτές. Ενδεικτικά η μετοχή της Mizuho Financial εκτοξεύθηκε κατά 15,79%, της Mitsubishi Tokyo Financial κατά 9,88% και της UFJ Holdings, που είναι και η μικρότερη των μεγάλων ιαπωνικών τραπεζών, κατά 12,63%.

Αγοραστικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε και στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Nissan Motor και Toyota ηγήθηκαν του κλάδου τους, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να αναζητούν αγοραστικές ευκαιρίες μεταξύ των εταιρειών που είχαν μείνει πίσω στο πρόσφατο ράλι.

Αρνητικός πρωταγωνιστής της ημέρας, η Toshiba, η μετοχή της οποίας υποχώρησε κατά 0,59%, μετά την ανακοίνωση της τελευταίας ότι θα παρουσιάσει λειτουργικές απώλειες 10 δισ. γεν κατά το α΄ εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού της έτους.