You are here

Οριακές κινήσεις στη Wall Street με το βλέμμα στον Τραμπ

12/11/2019 17:15

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά, εν αναμονή της ομιλίας Τραμπ για το εμπόριο. Ενισχύεται το δολάριο. Στο 1,93% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τους επενδυτές να αναμένουν την ομιλία Τραμπ για το εμπόριο.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,04% στις 27.680 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,14% στις 8.476 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,2% χαμηλότερα, στις 3.087 μονάδες.

Ο Τραμπ θα μιλήσει στην Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης αργότερα την Τρίτη, όπου αναμένεται να δώσει κάποια στοιχεία για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, σε μια στιγμή κατά την οποία έχουν εμφανιστεί εκ νέου ανησυχίες όσον αφορά τα σχέδια υπογραφής μιας εμπορικής συμφωνίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν έδωσε έγκριση να αρθούν οι κυρώσεις σε κινεζικά αγαθά, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει να ακυρώσουν τους υφιστάμενους δασμούς. Toν περασμένο μήνα, ο Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα υπέγραφαν αργότερα τον Νοέμβριο την πρώτη φάση μιας εμπορικής συμφωνίας.

Η αισιοδοξία που επικράτησε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τις προοπτικές υπογραφής μιας εμπορικής συμφωνίας οδήγησε τις αμερικανικές μετοχές σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 0,55% στα 57,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,2% στα 1.453 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,102 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς καταγράφει οριακή πτώση στο 1,93%.

Πηγή: Euro2day