You are here

Οριακή ανάπτυξη στη Σιγκαπούρη που επηρεάζεται αρνητικά από τις εμπορικές εντάσεις

12/07/2019 09:58

Οριακό ρυθμό ανάπτυξης 0,1% παρουσίασε σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του έτους η Σιγκαπούρη με αναλυτές να εκτιμούν ότι η οικονομία του μικρού ασιατικού κράτους, που βασίζεται στις εξαγωγές, επηρεάστηκε από τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας, το ΑΕΠ της Σιγκαπούρης παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης 0,1% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ποσοστό πολύ μικρότερο από την αναθεώρηση αύξησης του ΑΕΠ κατά 1,1% στο πρώτο τρίμηνο.
 
Ωστόσο, επί τη βάσει της αναπροσαρμοσμένης πρόβλεψης ανά τρίμηνο, η οικονομία της Σιγκαπούρης συρρικνώθηκε κατά 3,4% στο δεύτερο τρίμηνο, μετά την καταγραφή ανάπτυξης σε ποσοστό 3,8% στο προηγούμενο τρίμηνο.
 
Τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένδειξη ότι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε οικονομίες που βασίζονται στις εξαγωγές.
«Ο συνεχιζόμενος εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας επηρεάζει αρνητικά τους βασικούς τομείς της μεταποίησης και των εξαγωγών», δήλωσε ο Στέφεν Ίνες της Vanguard Markets.

Ήδη πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως η Σιγκαπούρη ενδέχεται αν εισέλθει σε τεχνική ύφεση (δύο συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης) το 2020.

ΚΥΠΕ