You are here

Οριακή άνοδος στη Wall με το βλέμμα στο εμπόριο

15/01/2020 17:15

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές αναμένουν την υπογραφή της «πρώτης φάσης» της εμπορικής συμφωνίας των ΗΠΑ με την Κίνα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 29.010 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,3% στις 9.276 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,01% στις 3.283 μονάδες. 

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι στο επόμενο κεφάλαιο της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας θα επιλυθούν ζητήματα τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας. «Πιστεύω ότι ένας πολύ σημαντικός αριθμός τεχνολογικών θεμάτων βρίσκονται στην πρώτη φάση. Υπάρχουν και άλλοι συγκεκριμένοι τομείς εκτός από χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, που θα είναι στη δεύτερη φάση. Συγκεκριμένα επιπλέον θέματα κυβερνοασφάλειας θα είναι στη δεύτερη φάση», τόνισε.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο και στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου των εισηγμένων. 

Την Τετάρτη, η Bank of America ανακοίνωσε ότι τα τριμηνιαία κέρδη υποχώρησαν 4% το τελευταίο τρίμηνο του 2019, καθώς τα πιο χαμηλά επιτόκια εμπόδισαν τη δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα να έχει μεγαλύτερα κέρδη από δάνεια.

Ήταν ωστόσο υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς το τμήμα trading ομολόγων είχε ισχυρή παρουσία.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη διολίσθησαν στα 6,75 δισ. δολάρια ή 74 σεντς ανά μετοχή, τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου, από $7,04 δισ. ή 70 σεντς ανά μετοχή, έναν χρόνο πριν.

H μετοχή της αμερικανικής τράπεζας διολισθαίνει 2% στα 34 δολάρια. 

Εν τω μεταξύ, η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στο 1,72 δισ. δολάρια ή $4,69 ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι θα φτάσουν τα $5,47 ανά μετοχή.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε 0,1% υψηλότερα τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Νοέμβριο. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο 1,3% μετά από κέρδη 1,1% τον Νοέμβριο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο του δείκτη κατά 0,2% τον Δεκέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,1% στα 58,18 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,5% στα 1.552 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,114 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί τρεις μονάδες, στο 1,78%.

Πηγή: Euro2day