You are here

Ώθηση από Wall στην Ευρώπη

19/09/2003 10:44
Πτώση μετά από 4 συνεδριάσεις για Nikkei

Σε θετικό έδαφος κινούνται κατά την έναρξη τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά και τη σημαντική χτεσινή άνοδο της Wall.

Nα σημειωθεί, ότι οι Dow Jones και Nasdaq αναρριχήθηκαν χθες στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 και 18 μηνών, αντίστοιχα, ενώ θετικά επέδρασαν και τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χτες για την οικονομία των ΗΠΑ.

Παράγοντες της αγοράς προειδοποιούν ωστόσο ότι το κλίμα σήμερα είναι ευμετάβλητο και εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς τη δυνατότητα διατήρησης της ανοδικής τάσης εξαιτίας της σημερινής τριπλής λήξης συμβολαίων στην αγορά παραγώγων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Τόκιο

Πτώση για πρώτη φορά μετά από τέσσερις συνεχόμενες συνεδριάσεις ανόδου κατέγραψαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο παρά τη σημαντική ενίσχυση των αμερικανικών μετοχών στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο δείκτης Nikkei σημείωσε πτώση κατά 0,86% και διαμορφώθηκε στις 10.938,42 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση ωστόσο ενισχύθηκε κατά 2,11%, ενώ τα συνολικά του κέρδη από τις 21/3/2003 ξεπερνούν το 33%.

Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 1.070,03 μονάδες μειωμένος κατά 0,53%.

Η σημερινή υποχώρηση «αποτελεί μια φυσιολογική και αναμενόμενη διόρθωση ειδικά εν όψει του Σαββατοκύριακου», δήλωσε σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο αναλυτής της ιαπωνικής χρηματιστηριακής εταιρείας Okasan Securities.

Η μετοχική τιμή της Nissan υποχώρησε κατά 5,34%. O τίτλος της Toyota έκλεισε με απώλειες 2,63%.