You are here

Παγώνει τις συναλλαγές σε δολάρια το Binance

07/02/2023 09:47

Το Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, θα αναστείλει τις καταθέσεις και τις αναλήψεις σε δολάρια ΗΠΑ, δήλωσε η εταιρεία τη Δευτέρα, χωρίς να αναφέρει τον λόγο για την απόφαση.

«Αναστέλλουμε προσωρινά τις τραπεζικές μεταφορές σε δολάρια ΗΠΑ από τις 8 Φεβρουαρίου», δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος του Binance. «Οι πελάτες που επηρεάζονται ειδοποιούνται απευθείας». Η εταιρεία  είπε ότι «το 0,01% των μηνιαίως ενεργών χρηστών μας μοχλεύει τα τραπεζικά εμβάσματα σε δολάρια» και πρόσθεσε ότι «εργαζόμαστε σκληρά για να επανεκκινήσουμε την υπηρεσία το συντομότερο δυνατό».

Η Binance US, μια μονάδα της εταιρείας που ελέγχεται από το δίκτυο καταπολέμησης χρηματοοικονομικών εγκλημάτων (Financial Crimes Enforcement Network – FinCEN) του Υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε σε tweet ότι δεν επηρεάζεται από την αναστολή. Επομένως, η κίνηση ισχύει μόνο για πελάτες εκτός ΗΠΑ που μεταφέρουν χρήματα προς ή από τραπεζικούς λογαριασμούς σε δολάρια.

Αυξήθηκαν οι εκροές

Στοιχεία από την Arkham Intelligence δείχνουν ότι μετά την ανακοίνωση, σημειώθηκε απότομη άνοδος στις εκροές από τα πορτοφόλια crypto του Binance, καθώς εκατομμύρια stablecoins σε δολάρια, όπως το tether και το USDC έρεαν σε ανταγωνιστικά ανταλλακτήρια ή μεμονωμένα πορτοφόλια.

Η καθαρή εκροή δολαρίων του Binance ήταν πάνω από 172 εκατ. δολάρια την ημέρα, με βάση τα στοιχεία της DefiLlama. Πρόκειται ωστόσο για μικρό χρηματικό ποσό για μια εταιρεία που έχει περιουσιακά στοιχεία crypto αξίας 42,2 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την Arkham.

Το Binance είπε ότι οι πελάτες μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα fiat ή τρόπους πληρωμής για να αγοράσουν κρυπτονομίσματα. Για τον μικρό αριθμό που επηρεάζεται, «θα έχουμε έναν νέο συνεργάτη που θα ανακοινώσουμε για αυτούς τους χρήστες τις επόμενες δύο εβδομάδες», είπε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: Euro2day