You are here

Πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανοί ψήφισαν εκ των προτέρων

03/11/2020 20:32

Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες είχαν ήδη ψηφίσει εκ των προτέρων για τις προεδρικές εκλογές, προτού καν να ανοίξουν οι κάλπες σήμερα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη καταμέτρηση του US Elections Project του Πανεπιστημίου της Φλόριντας.

Τα ψηφοδέλτια που στάλθηκαν ταχυδρομικά ή κατατέθηκαν αυτοπροσώπως από τους ψηφοφόρους τις προηγούμενες ημέρες αντιστοιχούν στο 72% του συνολικού αριθμού των ανθρώπων που ψήφισαν στις εκλογές του 2016.

Η πρώιμη ψήφος φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ, λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι λόγω της τάσης αυτής, είναι πιθανόν η συμμετοχή φέτος να σπάσει ρεκόρ όλων των εποχών.

Εξάλλου, ένας δικαστής διέταξε σήμερα την Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ να ερευνήσει εξονυχιστικά ορισμένα κέντρα διαλογής της αλληλογραφίας, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν έχει καθυστερήσει η αποστολή ψηφοδελτίων.

Εάν βρεθούν ξεχασμένα ψηφοδέλτια, θα πρέπει να αποσταλούν αμέσως. Η εντολή που εξέδωσε ο δικαστής αφορά τα ταχυδρομεία της Κεντρικής Πενσιλβάνιας, της Φιλαδέλφειας, του Ντιτρόιτ, του Κολοράντο/Γουαϊόμινγκ, της Ατλάντας, του Χιούστον, της Αλαμπάμας, της Βόρειας Νέας Αγγλίας, της Νότιας Καρολίνας, της Νότιας Φλόριντας, του Λέικλαντ και της Αριζόνας.

Πολλές Πολιτείες απαιτούν να έχουν παραληφθεί όλα τα ψηφοδέλτια που έχουν σταλεί μέσω ταχυδρομείου μέχρι το τέλος τη ημέρας σήμερα.

ΚΥΠΕ