You are here

Πάνω από 8,5 χιλ. οι νεκροί από το σεισμό σε Τουρκία και Συρία

08/02/2023 07:29

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέπτεται το Μάρας, έδωσε στην δημοσιότητα το νέο απολογισμό των φονικών σεισμών του μεγέθους 7,7 και 7,6 Ρίχτερ που έπληξαν δέκα τουρκικές επαρχίες. 

«Ο αριθμός των νεκρών είναι 8574, ο αριθμός των τραυματιών είναι 49133», ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Ερντογάν στο Μάρας.

Σύμφωνα με το «Trt Haber», ο κ. Ερντογάν επισκέφθηκε νωρίτερα το σημείο όπου στήνονται σκηνές που θα φιλοξενήσουν προσωρινά κατοίκους του Μάρας.

Ο κ. Ερντογάν, ο οποίος έλαβε πληροφορίες από τον Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και άλλους αξιωματούχους στο αεροδρόμιο του Μάρας σχετικά με τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν μετά τους σεισμούς, μετέβη αργότερα στο κέντρο συντονισμού που δημιούργησε η Προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD).

Απευθυνόμενος στους κατοίκους του Μάρας και στους δημοσιογράφους, ο κ. Ερντογάν έστειλε το μήνυμα ότι η Κυβέρνησή του έχει κινητοποιήσει όλους τους κρατικούς μηχανισμούς για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις των σεισμών. «Κινητοποιήσαμε όλες μας τις δυνατότητες. Επιτελούμε το έργο μας μαζί με τους δήμους, ιδιαίτερα την AFAD», δήλωσε ο κ. Ερντογάν.

«Κάνω μια ανακοίνωση εδώ. Συναντηθήκαμε με εκπροσώπους ξενοδοχείων στην Αλάνια, την Αττάλεια και τη Μερσίνα. Αν το επιθυμούν οι πολίτες μας θα τοποθετήσουμε τους συνανθρώπους μας σε ξενοδοχεία σε αυτές τις επαρχίες. Θα καλύψουμε όλες τις ανάγκες σας σε ξενοδοχεία. Με αυτό το βήμα, θα μπορέσουμε να κάνουμε το έργο μας πολύ πιο εύκολο», είπε.

ΚΥΠΕ