You are here

Πάνω από τα 2 εκ., για 10η εβδομάδα, παρέμειναν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ

29/05/2020 06:41

Πάνω από τα δύο εκατομμύρια, για 10η συνεχόμενη εβδομάδα, διατηρήθηκε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω περικοπών θέσεων εργασίας από τις αμερικανικές πολιτείες και τις τοπικές Κυβερνήσεις των οποίων οι προϋπολογισμοί έχουν αποδεκατιστεί για καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού και του δεύτερου κύματος απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Οι ενδείξεις ότι η οικονομία εισέρχεται βαθύτερα μέσα στην ύφεση υπερκαλύφθηκαν από άλλα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη και τα οποία έδειξαν ότι οι επιχειρηματικές δαπάνες για εξοπλισμό κατέγραψαν βουτιά τον Απρίλιο.

Η οικονομία συρρικνώθηκε το πρώτο τρίμηνο με τον μεγαλύτερο ρυθμό από την ύφεση του 2007-09.

Τα στοιχεία για την αγορά κατοικίας, τη μεταποίηση και τις καταναλωτικές δαπάνες καταδεικνύουν κατάρρευση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το δεύτερο τρίμηνο με ρυθμό που παρατηρήθηκε ξανά κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.

Οι αρχικές αξιώσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας ανήλθαν, με βάση εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία, στα 2,12 εκατομμύρια για την εβδομάδα που έληξε στις 23 Μαΐου, από τα αναθεωρημένα στοιχεία ύψους 2,44 εκατομμύρια της προηγούμενης εβδομάδας, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

ΚΥΠΕ