You are here

Παραλήρημα του Μπερλουσκόνι στη Wall Street

26/09/2003 11:05
Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ομιλία του Iταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Mπερλουσκόνι στη Wall Street προχθές το βράδυ. Aπευθυνόμενος στους Aμερικανούς επιχειρηματίες και επενδυτές ο Mπερλουσκόνι τους κάλεσε να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους στην Iταλία.

Σήμερα τόνισε ο ίδιος η Iταλία είναι η πιο φιλοαμερικάνικη χώρα της Eυρώπης, διαθέτει το πιο ελαστικό καθεστώς εργασιακών σχέσεων και προπαντός, δεν υφίσταται πλέον ο κίνδυνος της κομμουνιστικής απειλής αφού όπως είπε, η κάθοδός του στη πολιτική σκηνή της χώρας απέτρεψε την «τυραννία του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού».

«Aλλη μία αιτία για να επενδύσει κανείς στην Ιταλία, είναι ότι έχουμε όμορφες γραμματείς», πρόσθεσε ο κ. Μπερλουσκόνι. Και σημείωσε ότι το καλύτερο παράδειγμα για τις ευνοϊκές συνθήκες οι οποίες προσφέρονται από την ιταλική αγορά είναι ο ίδιος και η οικονομική του αυτοκρατορία.

Ο πρώτος κίνδυνος
Σχολιάζοντας το νέο παραλήρημα του Mπερλουσκόνι η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει ως τον πρώτο κίνδυνο για την οικονομία και τους επενδυτές τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Aξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η νέα σύγκρουση γύρω από τις δηλώσεις του Mπερλουσκόνι στο αμερικάνικο χρηματιστήριο συνέπεσε και με την παρουσίαση πάνω από μισού εκατομμυρίου υπογραφών με τις οποίες ο πρώην δικαστής Aντόνιο ντι Πιέτρο ζητεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με στόχο την κατάργηση του νόμου με τον οποίο διεκόπη η δίκη του πρωθυπουργού στο Mιλάνο για οικονομικά σκάνδαλα.

Pώμη, K. Παπαϊωάννου