You are here

Πέραν των 1.200 τα κρούσματα ιλαράς στις ΗΠΑ αυτό το χρόνο

20/08/2019 12:52

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν 21 νέες περιπτώσεις ιλαράς την περασμένη εβδομάδα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων για το έτος σε 1.203 σε 30 πολιτείες.

Πρόκειται για την χειρότερη επιδημία του ιού από το 1992, δήλωσαν αξιωματούχοι του Υπουργείου Υγείας τη Δευτέρα. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ δήλωσαν ότι υπήρξε αύξηση 1,8% στον αριθμό των περιπτώσεων της εξαιρετικά μεταδοτικής και ενίοτε θανάσιμης ασθένειας μεταξύ 8 και 15 Αυγούστου.

Η απουσία εμβολιασμού αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία για τα ευάλωτα άτομα που δεν μπορούν να λάβουν το εμβόλιο, προειδοποίησαν οι αρχές.

Η ασθένεια δηλώθηκε ότι εξαλείφθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2000, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρχε συνεχής μετάδοση της νόσου για ένα έτος. Ωστόσο, εμφανίζονται και εξαπλώνονται περιπτώσεις ιού μέσω ταξιδιωτών. Οι αρχές προειδοποίησαν ότι η χώρα κινδυνεύει να χάσει το καθεστώς της κατάργησης της ιλαράς, αν η εκδήλωση της ασθένειας, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018 στη Νέα Υόρκη, συνεχίζεται μέχρι τον Οκτώβριο του 2019.

ΚΥΠΕ