You are here

Πέραν των 12,5 χιλ. κρουσμάτων σήμερα στη Φλόριδα, κλείνει η Disneyland στο Χονγκ Κονγκ

13/07/2020 21:53

Η Φλόριντα κατέγραψε περισσότερα από 12.600 νέα κρούσματα Covid-19 σήμερα, ο δεύτερος υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός μετά την έναρξη της πανδημίας, που συμπίπτει με την απόπειρα της πολιτείας να αναζωογονήσει τον τουρισμό και να προσελκύσει επισκέπτες στο Disney World, που επαναλειτούργησε πρόσφατα.

Η Φλόριντα μαζί με την Αριζόνα, την Καλιφόρνια και το Τέξας έχουν αναδειχθεί στα νέα επίκεντρα της πανδημίας στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι μολύνσεις νέου κορωνοϊού έχουν καταγράψει κατακόρυφη άνοδο σε 40 από τις 50 πολιτείες τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Τα τελευταία στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας αφότου ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε εναντίον των αξιωματούχων υγείας με αφορμή την καθοδήγηση της κυβέρνησής του στη διαχείριση των ΗΠΑ της πανδημίας.

Νωρίς το πρωί, ο Τραμπ έκανε retweet τις κατηγορίες ενός πρώην παρουσιαστή σόου ότι "όλοι λένε ψέματα", περιλαμβανομένων των ομοσπονδιακών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC).

"Τα πιο εξωφρενικά ψέματα είναι εκείνα σχετικά με την Covid 19. Ολοι ψεύδονται. Τα CDC, τα ΜΜΕ, οι Δημοκρατικοί, οι Γιατροί μας, όχι όλοι αλλά οι περισσότεροι, αυτοί που μας λένε να εμπιστευτούμε", έγραψε χθες το βράδυ ο Τσακ Γούλερι, χωρίς να παρουσιάσει αποδείξεις.

Χθες, η Φλόριντα κατέγραψε αύξηση ρεκόρ άνω των 15.000 νέων κρουσμάτων COVID-19 σε διάστημα 24 ωρών. Εάν η Φλόριντα ήταν χώρα, θα κατατασσόταν τέταρτη παγκοσμίως στον κατάλογο των χωρών με τα περισσότερα νέα κρούσματα, πίσω από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία, σύμφωνα με ανάλυση του Ρόιτερς.

Ακόμη δεν είδαμε την παγκόσμια κορύφωση λέει ο Αυστριακός Υπουργός Άμυνας

Η παγκόσμια καθημερινή αύξηση νέων λοιμώξεων συνεχίζεται, τον Απρίλιο και τον Μάιο υπήρχαν περίπου 100.000 νέες λοιμώξεις κάθε μέρα, αλλά τώρα ανέρχονται σε περίπου 200.000 παγκοσμίως, ωστόσο η παγκόσμια κορύφωση δεν έχει γίνει ακόμη, επισήμανε σε σημερινές δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ `Ανσομπερ.

Όπως ανέφερε, ιδιαίτερα δραματικές είναι οι αυξήσεις στις ΗΠΑ με περίπου 59.000 επιπλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες, που ξεπερνούν συνολικά τα 3,3 εκατομμύρια κρούσματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ευρώπη, η αύξηση είναι αισθητή στα Δυτικά Βαλκάνια, μεταξύ άλλων, στη Σερβία (συν 393 επιβεβαιωμένες νέες λοιμώξεις ημερησίως, σε 18.360 μέχρι τώρα), στο Κοσσυφοπέδιο (216, στις έως τώρα 4.931) και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (συν 158, στις έως τώρα 6.877), και ως εκ τούτου, η Αυστρία θα συνεχίσει να εντείνει τους συνοριακούς ελέγχους της στις πύλες εισόδου από αυτές τις χώρες.

"Θα έπρεπε να αναμένεται ότι στη φάση 3 της σταθεροποίησης, έπειτα από τα δέκα μεγάλα βήματα ανοίγματος, θα εμφανιστούν περιφερειακές επιδημίες, και τώρα είναι θέμα να τις περιορίζουμε με συνέπεια με όλη μας τη δύναμη και με περιφερειακά μέτρα προκειμένου να αποτρέψουμε την περαιτέρω εξάπλωση", τόνισε ο υπουργός Υγείας σημειώνοντας πως η `Ανω Αυστρία με πολλές συστάδες εξακολουθεί να πλήττεται ιδιαίτερα, ειδικά στον χώρο των Ελεύθερων Εκκλησιών.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Αυστρία ανερχόταν σήμερα σε 1.240, στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Κύπρου), σε 92 ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε νοσοκομείο και από αυτούς οι οκτώ βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 18.876 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 683 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό, ενώ έχουν διενεργηθεί συνολικά 700.616 διαγνωστικά τεστ.

Κλείνει η Disneyland στο  Χονγκ Κονγκ

Η Disneyland στο Χονγκ Κονγκ θα κλείσει ξανά από τις 15 Ιουλίου μετά από περίπου ένα μήνα λειτουργίας λόγω της αύξησης κρουσμάτων του νέου κορονοϊού. μταν το δεύτερο από τα 14 πάρκα της Disney σε όλο τον κόσμο που άνοιξε τις πύλες του μετά την έξαρση της πανδημίας της COVID-19, στις 18 Ιουνίου, μετά το άνοιγμα της Disneyland στη Σαγκάη στις 11 Μαίου.

"Οπως απαιτήθηκε από την κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές υγείας στο πλαίσιο των προσπαθειών πρόληψης που καταβάλλονται σε ολόκληρο το Χονγκ Κονγκ, το πάρκο Disneyland θα κλείσει προσωρινά από τις 15 Ιουλίου" επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Disney στο Variety.

Τα ξενοδοχεία του θέρετρου "θα παραμείνουν ανοιχτά με προσαρμοσμένα επίπεδα εξυπηρέτησης" πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, λέγοντας ότι "έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα υγείας και ασφάλειας που αντικατοπτρίζουν τις οδηγίες των υγειονομικών και κυβερνητικών αρχών" όπως μέτρα κοινωνικής απόστασης και καλύτερος καθαρισμός. Το κλείσιμο του θεματικού πάρκου στο Χονγκ Κονγκ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το άνοιγμα του Walt Disney World στη Φλόριντα.

Ενα μεγάλο τμήμα του πάρκου που εδρεύει στο Ορλάντο άνοιξε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για τους επισκέπτες, παρά τον τεράστιο αριθμό κρουσμάτων στην πολιτεία των ΗΠΑ που ξεπερνά κατά πολύ τα νέα κρούσματα στο Χονγκ Κονγκ.

Στο Χονγκ Κονγκ καταγράφηκαν 52 νέα κρούσματα κορωνοϊού τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Στην πόλη έχουν καταγραφεί 1.522 κρούσματα και οκτώ θάνατοι από τα τέλη Ιανουαρίου.