You are here

Πιο κοντά στην παραπομπή ο Πρόεδρος Τραμπ μετά τη δήλωση της Νάνσι Πελόσι

06/12/2019 06:40

Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην παραπομπή με το ερώτημα της έκπτωσης από το αξίωμά του βρίσκεται ο Πρόεδρος Τραμπ, μετά την δήλωση της Προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόσι ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων Τζέρι Νάντλερ να ξεκινήσει τη σύνταξη άρθρων κατηγορητηρίου.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να ενεργήσουμε, διότι προσπάθησε εκ νέου να διαφθείρει τις εκλογές μας προς όφελός του», είπε νωρίτερα σήμερα η Νάνσι Πελόσι, στην καθιερωμένη της συνάντηση με τους δημοσιογράφους.

Απευθύνοντας δριμύ κατηγορώ κατά του Προέδρου Τραμπ, η Νάνσι Πελόσι είπε πως καταχράστηκε την εξουσία του για προσωπικό όφελός του εις βάρος της εσωτερικής ασφάλειάς των ΗΠΑ, θέτοντας ως προϋπόθεση, για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας και τον προγραμματισμό ενός κρίσιμου τετ α τετ στο Οβάλ Γραφείο, την ανακοίνωση μιας έρευνας σε βάρος του πολιτικού αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν,

Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων, που ξεκίνησε χθες τις συνεδριάσεις με καταθέσεις 4 συνταγματολόγων, θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα με νέες καταθέσεις. Δεν αποκλείεται μάλιστα, μέχρι τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας να γίνει και η ψηφοφορία για την παραπομπή του Προέδρου των ΗΠΑ.

Παραμένει αβέβαιο αν ο κ. Τραμπ θα αποφασίσει τελικά να παρευρεθεί προσωπικά, ή δια του συνηγόρου του στη διαδικασία, κάτι που δεν έκανε χθες.

Ο Πρόεδρος Τραμπ, πάντως, μέσω του προσφιλούς του Τουίτερ ειρωνεύτηκε τη Νάνσι Πελόσι, ενώ ισχυρίσθηκε πως «οι ανίκανοι Δημοκρατικοί ανακοίνωσαν ότι θα επιδιώξουν να τον  κηρύξουν έκπτωτο για το τίποτε, λέγοντας ότι με αυτό ως προηγούμενο θα είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις όλοι οι μελλοντικοί πρόεδροι».

«Ευτυχώς οι Ρεπουμπλικανοί δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο ενωμένοι», πρόσθεσε.

ΚΥΠΕ