You are here

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

11/09/2019 17:09

Ήπιες μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες, με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει στραμμένο στο εμπόριο. Ενισχύεται το δολάριο. Στο 1,74% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, με τον Dow Jones να επιχειρεί να κλείσει σε θετικό έδαφος για έκτη διαδοχική συνεδρίαση, μετά την ανακοίνωση του Πεκίνου ότι θα εξαιρέσει αμερικανικά προϊόντα από την επιβολή δασμών.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,02% στις 26.906 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,02% στις 8.084 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,08% στις 2.976 μονάδες.

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι από τις 17 Σεπτεμβρίου αναστέλλει για ένα χρόνο τους δασμούς σε δεκαέξι τύπους αμερικανικών εξαγωγών, που ήταν αντίποινα στους αμερικανικούς φόρους.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται κάποια φάρμακα κατά του καρκίνου, ορυκτέλαια και κάποια χημικά, τα οποία η Κίνα ούτως ή άλλως δεν παράγει η ίδια ή δεν μπορεί εύκολα να τα αγοράσει από άλλες χώρες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε ανοδικά κατά 0,1% τον περασμένο μήνα, σε μηνιαία βάση. Οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι θα παραμείνει αμετάβλητος.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών της διατροφής και της ενέργειας, ο πληθωρισμός χονδρικής διαμορφώθηκε στο 0,4%.

Σε ετήσια βάση, ενισχύθηκε 1,8% -υψηλότερα από το 1,7% του Ιουλίου. Ωστόσο, η ετήσια μέτρηση είχε φτάσει σε υψηλό επτά ετών (3,4%) το περσινό καλοκαίρι.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,85% στα 57,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει οριακή άνοδο 0,05% στα 1.500 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει ισχυρή άνοδο έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 2 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,74%.

Πηγή: Euro2day