You are here

Πρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ

03/09/2021 07:04

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν περισσότερα από 45 εκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια για τον λαό της Ουκρανίας, ανεβάζοντας τη συνολική ανθρωπιστική βοήθεια από το 2014 σε περισσότερα από 351 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε την Πέμπτη ο Υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Antony J. Blinken.

Αυτή η βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες επιτρέπει στους διεθνείς ανθρωπιστικούς εταίρους να στηρίξουν περαιτέρω τα 3,4 εκατομμύρια άτομα που χρειάζονται βοήθεια στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκτοπίστηκαν από τις συγκρούσεις με τη Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία.

Αυτή η βοήθεια προορίζεται για την εξασφάλιση τροφίμων, στέγης, θέρμανσης, βασικής υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, και ασφαλούς πόσιμου νερού.

Πρόσθεσε επίσης ότι η χρηματική ενίσχυση θα βοηθήσει τους συνεργάτες των ΗΠΑ να διατηρήσουν την  επαφή μεταξύ των μελών των οικογενειών που έχουν χωριστεί λόγω της σύγκρουσης, συμπεριλαμβανομένης της επανένωσης, σε ορισμένες περιπτώσεις.

ΚΥΠΕ