You are here

Πρωτοποριακό σύστημα καταγραφής τροχαίων παραβάσεων εισαγάγει η Αίγυπτος

19/06/2019 10:00

Ένα πρωτοποριακό, για την Χώρα του Νείλου, πρόγραμμα εισαγάγει πλέον η Αίγυπτος για να περιορίσει τις κυκλοφοριακές παραβάσεις, που αποτελούν σχεδόν την πρώτη αιτία των δυστυχημάτων στην Αίγυπτο, ειδικά στις εθνικές οδούς.
 
Οι αρμόδιες αρχές ξεκίνησαν να τοποθετούν στο μπροστινό παρμπρίζ των αυτοκινήτων ένα αυτοκόλλητο με «τσιπ» που θα μπορεί να διευκολύνει τις αστυνομικές αρχές να εντοπίζει τα αυτοκίνητα, των οποίων οι οδηγοί προβαίνουν σε παραβάσεις κυρίως του ορίου ταχύτητας.
 
Για την καταγραφή μάλιστα των παραβάσεων, θα τοποθετηθούν άμεσα ειδικά μηχανήματα σε σημεία των οδών ή θα εφοδιάζονται οι αστυνομικοί της τροχαίας, με τα οποία θα μπορούν να «διαβάζουν» όλα τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας των οδηγών, οι παραβάσεις τους στο όριο ταχύτητας ή στο πέρασμα με κόκκινο, κλπ.
 
Μάλιστα, το σύστημα αυτό συνδέεται και με τα κινητά τηλέφωνα των κατόχων των οχημάτων, έτσι ώστε η ενημέρωση της διαπίστωσης κάθε παράβασης να γίνεται άμεσα στις συσκευές τους  και την ίδια στιγμή αυτόματα να ενημερώνονται οι αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Εσωτερικών.
 
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι και οι αιγυπτιακές εφημερίδες - όπως η «Αλ Αχράμ» - τονίζουν ότι οι νόμοι περί παραβίασης των κυκλοφοριακών κανόνων είναι ελαστικοί και δεν καταφέρνουν να αποτρέψουν τα πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα, τα οποία όλα αυτά και μία σειρά από παραβάσεις θα προσπαθήσει τώρα με το νέο αυτό σύστημα να περιορίσουν στο έπακρο οι αιγυπτιακές αρχές.

ΚΥΠΕ