You are here

Ραγδαία η εξάπλωση του κορωνοϊού παγκοσμίως

26/10/2020 07:23

Ραγδαία είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού παγκοσμίως με την καταγραφή μεγάλου αριθμού κρουσμάτων και θανάτων.

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Ινδία αυξήθηκε κατά 45.148 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 7,91 εκατομμύρια, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Η χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στον πλανήτη κατατάσσεται επίσης δεύτερη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό στην υφήλιο, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί περίπου 8,1 εκατομμύρια.

Πάντως σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα η Ινδία κατέγραψε παράλληλα τον χαμηλότερο ημερήσιο απολογισμό θανάτων των τελευταίων περίπου τεσσάρων μηνών: 480, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 119.014 στη γιγαντιαία χώρα.

Το Yπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 4.630 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 181 ασθενείς εξαιτίας της COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα έχει φθάσει τους 88.924 νεκρούς επί συνόλου 891.160 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, κατά τα επίσημα δεδομένα. Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν σημειώσει ότι ο αριθμός των πολιτών που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι μάλλον κατά πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Το Yπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 231 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 13.493 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 157.493 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού επί συνόλου 5.394.128 μολύνσεων.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη Βραζιλία συνεχίζει να είναι ο δεύτερος βαρύτερος στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν τον ΗΠΑ, μολονότι οι αριθμοί των ασθενών που υποκύπτουν και των ανθρώπων που μολύνονται έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με την κορύφωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, από τον Μάιο ως τον Ιούλιο.

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαίωσε 1.639 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμό άνευ προηγουμένου στην εμπόλεμη χώρα.

Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν άλλοι 5 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Στον αντίποδα, ακόμη 766 ασθενείς κρίθηκε ότι ανάρρωσαν, με το σύνολο των ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως αποθεραπεύθηκαν να φθάνει τους 30.731. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη Λιβύη ανέρχεται σε 795 νεκρούς επί συνόλου 56.013 περιπτώσεων μόλυνσης.

Το Yπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 2.017 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 361.801. Το ίδιο διάστημα, 72 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 9.799 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 1.744 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Πάντως, ακόμη 1.297 ασθενείς κρίθηκε πως ανέρρωσαν, με το σύνολο των ανθρώπων που έχει διαγνωστεί πως αποθεραπεύθηκαν να φθάνει τους 314.390.

Το Yπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν 20 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή και ταυτόχρονα 161 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων, εν μέσω της ραγδαίας αύξησης αυτών των τελευταίων στη βορειοδυτική περιφέρεια Σιντζιάνγκ.

Σύμφωνα με το Yπουργείο Υγείας, όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν "εισαγόμενα". Ο όρος σημαίνει πως επρόκειτο για ταξιδιώτες που διαπιστώθηκε ότι έχουν μολυνθεί αφού εισήλθαν στην κινεζική επικράτεια. Ωστόσο, από τους 161 ασυμπτωματικούς φορείς που εντοπίστηκαν - τους οποίους το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει - οι 138 θεωρείται πως μολύνθηκαν εγχωρίως.

Η Κασκάρ, στην περιφέρεια Σιντζιάνγκ, άρχισε προχθές Σάββατο να κάνει τεστ στα 4,75 εκατομμύρια κατοίκους της, αφού εντοπίστηκε ασυμπτωματικός φορέας του κορωνοϊού σε υφαντουργία. Άλλοι 125 ασυμπτωματικοί φορείς ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν χθες Κυριακή 25η Οκτωβρίου. Επισήμως, έχουν καταγραφεί ως αυτό το στάδιο 85.810 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 4.634 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 στην Κίνα.

ΚΥΠΕ