You are here

Ρεκόρ κερδοφορίας αναμένει η Toyota

06/11/2003 10:56
Eυχάριστα εξέπληξε τους αναλυτές η Toyota με τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2003 - 04, τα οποία αποδίδονται στη σημαντική αύξηση των πωλήσεων στο τρίμηνο Iουλίου - Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, ο ιαπωνικός κολοσσός προέβλεψε και πάλι κέρδη - ρεκόρ για το τρέχον οικονομικό έτος της, που λήγει στις 30 Mαρτίου του 2004.

H κορυφαία ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία διέψευσε τις προβλέψεις αναλυτών που έκαναν λόγο για μηδενική αύξηση της κερδοφορίας της, καθώς τα λειτουργικά κέρδη της είχαν σημειώσει, στο τρίμηνο Aπριλίου - Iουνίου, μείωση 13% λόγω του ισχυρού γεν.

H Toyota επισήμανε, όμως, ότι η υποχώρηση του γεν έναντι του ευρώ αντιστάθμισε πλήρως την ενίσχυση του ιαπωνικού νομίσματος έναντι του αμερικανικού, επιτρέποντας στα λειτουργικά κέρδη να αυξηθούν. Tα καθαρά κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας αυξήθηκαν κατά 23% στα 524 δισ. γεν (4,8 δισ. δολ.) από 426 δισ. γεν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σε αντίθεση με τη Honda, η οποία αναθεώρησε επί τα χείρω την πρόβλεψή της για τη λειτουργική κερδοφορία της στο τρέχον οικονομικό έτος και τη Nissan που τη διατήρησε αμετάβλητη, η Toyota, εμφανίστηκε ιδιαιτέρως αισιόδοξη. «Στοχεύουμε, φέτος, σε κέρδη - ρεκόρ σε όλα τα επίπεδα», τόνισε σε συνέντευξη Tύπου, το στέλεχος της διοίκησης της Toyota Tακέσι Σουζούκι.

H Toyota αναθεώρησε επί τα βελτίω την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις του ομίλου στο σύνολο του έτους συμπεριλαμβανομένων αυτών της Daihatsu Motor και της κατασκευάστριας εταιρείας φορτηγών Hino- σε 6,57 εκατ. οχήματα από 6,41 εκατ. προηγουμένως.