You are here

Ρώσοι και Τούρκοι αξιωματούχοι συζήτησαν τις προετοιμασίες για συνάντηση για τη Συρία

12/07/2019 09:57

Η κατάσταση στη Συρία, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για άλλη μια συνάντηση όπως αυτήν που έγινε στην Αστάνα, ήταν στο επίκεντρο διαβουλεύσεων μεταξύ του ειδικού συμβούλου του Ρώσου Προέδρου για το Συριακό Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ και του Ρώσου Υφυπουργού Εξωτερικών Σεγκέι Βερσινίν με την τουρκική πλευρά στην Αγκυρα, δήλωσε την Πέμπτη το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών. 

Η τουρκική πλευρά εκπροσωπήθηκε από τον εκπρόσωπο της Προεδρίας Ιμπραχήμ Καλίν, τον Υφυπουργό Αμυνας, Γουνούς Εμρέ Καροσμάνογλου, και τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Σεντάτ Ονάλ.

"Οι πλευρές συζήτησαν σε λεπτομέρεια την κατάσταση στη Συρία και σε όλη τη Μέση Ανατολή. Συζήτησαν επίσης την κατάσταση στο Ιντλίμπ, υπό το φως της κλιμακούμενης τρομοκρατικής απειλής και της ανάγκης για διασφάλιση της προστασίας των πολιτών και των Ρώσων και Τούρκων στρατιωτικών", ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, σημείωσε, αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα της πολιτικής διευθέτησης της συριακής κρίσης, εστιάζοντας στην ολοκλήρωση του σχήματος και στην έναρξη λειτουργίας της συριακής Συνταγματικής Επιτροπής.

Ακόμη οι πλευρές συζήτησαν για τις προετοιμασίες για την επόμενη διεθνή συνάντηση στη Συρία όπως αυτήν που έγινε στην Αστάνα που προγραμματίζεται να γίνει στη Νουρ-Σουλτάν (πρώην Αστάνα) στις αρχές Αυγούστου, αναφέρεται.

ΚΥΠΕ