You are here

Ρώσος οικονομολόγος: Ένδειξη εμπιστοσύνης μεταξύ κρατών η χωρίς εμπόδια διάθεση του εμβολίου

22/05/2020 14:09

H χωρίς εμπόδια διάθεση του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο μελλοντικά θα είναι ένδειξη της επιστροφής της παγκοσμιοποίησης, η οποία χαρακτηρίζεται από την εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών και ολοκληρωμένων εμπορικών και επενδυτικών δεσμών, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σκόκλοβο Αρκάντι Ντβόκοβιτς στο διαδικτυακό συνέδριο “Startup Village”.

Όπως μεταδίδει το Tass στο ερώτημα αν η πανδημία έχει σκοτώσει την παγκοσμιοποίηση ή αν σε κάποιο σημείο θα επανέλθει η εμπιστοσύνη και θα έχουν οι χώρες την ευκαιρία να επιστρέψουν σε ολοκληρωμένους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς και ένα πραγματικό καταμερισμό της εργασίας ο κ. Ντβόκοβιτς ανέφερε ότι «νομίζω ότι ένα από τα πιο προφανή τεστ κατά πόσο αυτό θα επιτευχθεί ή όχι θα είναι η ταχύτητα με την οποία θα διατεθεί το εμβόλιο σε ολόκληρο τον κόσμο όταν εξευρεθεί».

Αυτή, πρόσθεσε, «θα είναι μια ένδειξη ως προς το πόσο εμπιστεύονται οι κυβερνήσεις η μία την άλλη και πως οι εταιρείες είναι έτοιμες να προσφέρουν στο δημόσιο συμφέρον το αποτέλεσμα των δικών τους επενδύσεων για την αποκατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και μιας πιο άνετης ζωής για δισεκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σκόλκοβο θεωρεί επίσης ότι δεν έχει περάσει η κορύφωση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την πανδημία και ότι οι χώρες θα ξεπεράσουν την κρίση με διαφορετικούς ρυθμούς.

ΚΥΠΕ