You are here

Σάλος στην Παπούα - Νέα Γουϊνέα λόγω της αγοράς 40 Maserati από την Κυβέρνηση

12/10/2018 12:50

Η Κυβέρνηση της Παπούα - Νέας Γουινέας δέχεται σφοδρές επικρίσεις επειδή αγόρασε 40 Maserati για τη μεταφορά των ηγετών που θα συμμετάσχουν τον επόμενο μήνα στη σύνοδο κορυφής των χωρών του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας- Ειρηνικού (APEC), σε μια χώρα που μετρά εκατομμύρια φτωχούς.

Οι Maserati, που κοστίζουν από 200.000 ως 350.000 δολάρια η κάθε μία, έφτασαν αυτή την εβδομάδα από την Ιταλία με δύο αεροπλάνα Boeing 747.

Σύμφωνα με τον Υπουργό αρμόδιο για τον APEC, Τζάστιν Τκατσένκο, το κόστος για την αγορά καλύφθηκε "από τον ιδιωτικό τομέα". Ο Τκατσένκο εξήγησε ότι η κυβέρνηση κατέβαλε απλώς μια μικρή προκαταβολή για τη μεταφορά των αυτοκινήτων στην Παπούα - Νέα Γουινέα, όμως και αυτά τα χρήματα θα καλυφθούν από ιδιώτες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, τα αυτοκίνητα στη συνέχεια θα διατεθούν προς πώληση και η κυβέρνηση έχει ήδη βρει αγοραστές. Αυτή είναι η πρώτη φορά που Maserati φτάνουν στο νησί. Οι φωτογραφίες από την εκφόρτωση των αυτοκινήτων στο Πορτ Μόρεσμπι έκαναν τον γύρο των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης.

ΚΥΠΕ