You are here

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall με το εμπόριο στο επίκεντρο

13/12/2019 17:06

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές είναι αβέβαιοι όσον αφορά το αποτέλεσμα των πρόσφατων εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,04% στις 28.119 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,01% υψηλότερα στις 8.718 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,12% στις 3.165 μονάδες. 

Oι επενδυτές αναμένουν συνέντευξη Τύπου Κινέζων αξιωματούχων, η οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσει ποια είναι η στάση του Πεκίνου όσον αφορά τα χθεσινά δημοσιεύματα περί προκαταρκτικής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. 

Δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε την Πέμπτη ότι ο πρόεδρος Τραμπ έδωσε την έγκρισή του σε συμφωνία με το Πεκίνο, η οποία περιλαμβάνει την «υπόσχεση ότι οι Κινέζοι αξιωματούχοι θα αγοράσουν περισσότερα αγροτικά προϊόντα».

Ως τώρα, Κινέζοι διπλωμάτες και κινεζικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν επιβεβαιώσει αν έχουν καταλήξει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,2% τον περασμένο μήνα. Τα στοιχεία του Οκτωβρίου αναθεωρήθηκαν υψηλότερα, δείχνοντας άνοδο 0,4% αντί για 0,3% που είχε μετρηθεί προηγουμένως.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν επιτάχυνση των λιανικών πωλήσεων κατά 0,5%.

Σε σχέση με τον Νοέμβριο της περασμένης χρονιάς, οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν 3,3% υψηλότερα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,25% στα 59,93 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,1%, στα 1.472 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ σημειώνει άνοδο έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1165 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 1,87%.

Πηγή: Euro2day