You are here

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall με το βλέμμα στο εμπόριο

10/10/2019 17:07

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν την πορεία των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας. Απώλειες για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 1,62% το αμερικανικό 10ετές.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, εν μέσω αντικρουόμενων δημοσιευμάτων για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων των ΗΠΑ με την Κίνα.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,02% στις 26.353 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,17% υψηλότερα στις 7.917 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,08% στις 2.921 μονάδες.

Η South China Morning Post μετέδωσε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν σημείωσαν καμία πρόοδο στις συνομιλίες που διεξήχθησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κινεζική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λίου Χε, σχεδιάζει να αποχωρήσει από την Ουάσινγκτον εντός της ημέρας, έπειτα από μόλις μία συνάντηση σε επίπεδο υπουργών.

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος διέψευσε την πληροφορία ότι ο Λίου Χε θα επιστρέψει στην πατρίδα του εντός της ημέρας, μετέδωσε ρεπόρτερ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC. «Δεν είμαστε ενήμεροι για κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης [της Κίνας] αυτή τη στιγμή», διαβεβαίωσε η αμερικανική προεδρία, κατά το δίκτυο.

Νωρίτερα, οι New York Times μετέδωσαν ότι ο Τραμπ ετοιμάζεται να κάνει κάποιες παραχωρήσεις στη Huawei και να επιτρέψει σε αμερικανικές εταιρείες να πουλάνε στην κινεζική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία κάποια μη ευαίσθητα προϊόντα. Η είδηση οδήγησε τα ασιατικά χρηματιστήρια υψηλότερα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,7% τον Σεπτέμβριο. Σταθερός στο 2,4% διατηρήθηκε και ο δομικός πληθωρισμός.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,1% στα 53,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,3%, στα 1.508 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,102 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 3 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,62%.

Πηγή: Euro2day