You are here

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

14/03/2019 17:27

Οριακές μεταβολές σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά την είδηση πως η συνάντηση ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Κινέζο ομόλογό του θα προγραμματιστεί αργότερα από ό,τι σχεδιαζόταν.

Ο Dow Jones κινείται 0,08% υψηλότερα στις 25.721 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,12% στις 7.634 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,1% στις 2.808 μονάδες.

Το Bloomberg μετέδωσε πως η συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Σι Τζινπίνγκ, με στόχο την επίλυση του εμπορικού πολέμου, δεν θα λάβει χώρα αυτό τον μήνα και είναι πιθανότερο να πραγματοποιηθεί το νωρίτερο τον Απρίλιο.

Οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών εργάζονται με στόχο μια συμφωνία για την επίλυση της εμπορικής διαμάχης. Δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι ο Σι και ο Τραμπ θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια επίσημη εμπορική συμφωνία σε μια συνάντηση κορυφής γύρω στις 27 Μαρτίου.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το κόστος των εισαγόμενων εμπορευμάτων ενισχύθηκε τον Φεβρουάριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την αύξηση να οφείλεται εξ ολοκλήρου στις υψηλότερες τιμές των καυσίμων.

Ο δείκτης τιμών εισαγωγών κινήθηκε ανοδικά κατά 0,6% τον περασμένο μήνα και βασικός οδηγός ήταν η άνοδος κατά 5% του κόστους καυσίμων, όπως του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Εν τω μεταξύ, oι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 6.000, στις 229.000 τις επτά ημέρες που ολοκληρώθηκαν στις 9 Μαρτίου.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του παραπάνω ενημερωτικού μέσου ανέμεναν να φτάσουν τις 225.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,2% υψηλότερα στα 58,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 1,2% στα 1.290 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,129 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί στο 2,62%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing καταγράφει οριακές κινήσεις, αφού απώλεσε πάνω από το 10% της αξίας της τις δύο πρώτες ημέρες της εβδομάδας.

Άνοδο 3,9% σημειώνει η μετοχή της General Electric.

Υποχωρεί 2% η μετοχή του Facebook. Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο τέθηκε εκτός λειτουργίας την Τετάρτη σε διάφορες χώρες.

Πηγή: Euro2day