You are here

Σε εξέλιξη η φάση ΙΙΙ των δοκιμών του Sputnik-V

19/10/2020 21:22

Τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της φάσης ΙΙΙ του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V ενδέχεται να περιλαμβάνουν στοιχεία που να προέρχονται από τον εμβολιασμό 5.000-10.000 εθελοντών, δήλωσε σήμερα ο Ντενίς Λογκουνόφ , αναπληρωτής διευθυντής και αρμόδιος για επιστημονικές έρευνες του Ινστιτούτου Γκαμαλέι της Μόσχας, το οποίο έχει αναπτύξει το εν λόγω εμβόλιο.

Οι κλινικές δοκιμές του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, στις οποίες συμμετέχουν 40.000 εθελοντές, βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μόσχα από τον Σεπτέμβριο που άρχισαν. Τα προσωρινά αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τον Νοέμβριο. Ο Λογκουνόφ είπε επίσης ότι ο εθελοντής που συμμετέχει στις κλινικές δοκιμές της φάσης ΙΙΙ του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V θα μπορέσει να ενημερωθεί αν του έχει χορηγηθεί το εμβόλιο ή το πλασέμπο μόνο αφότου ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ δήλωσε ότι το Ταμείο σχεδιάζει να ξεκινήσει την διάθεση του εμβολίου Sputnik-V κατά το κορωνοϊού στην Αργεντινή και στο Περού στο προσεχές μέλλον.

"Σύντομα θα ανακοινώσουμε την συμφωνία που έχουμε με την Αργεντινή, την συμφωνία με το Περού που θα ακολουθήσουν τις συμφωνίες που έχουμε ήδη κάνει με το Μεξικό και την Βραζιλία και μια σειρά άλλες χώρες", δήλωσε ο Κιρίλοφ προσθέτοντας ότι η διάθεση του εμβολίου στην Λατινική Αμερική μπορεί να αρχίσει τον Δεκέμβριο.