You are here

Σε στάση αναμονής η Wall Street ενόψει της Fed

17/09/2019 17:09

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι δείκτες, με τη συνεδρίαση της Fed και την πετρελαϊκή κρίση στο επίκεντρο. Υποχωρεί το αργό. Στο 1,84% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στη συνεδρίαση της Fed και στις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,2% στις 27.021 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,05% υψηλότερα στις 8.155 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,08% στις 2.995 μονάδες.

Η Fed ξεκινάει την Τρίτη διήμερη συνεδρίαση και αύριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια. Οι επενδυτές αναμένουν πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων για δεύτερη φορά φέτος. Ωστόσο, το ποσοστό των επενδυτών που εκτιμούν ότι η Fed θα κρατήσει τα επιτόκια αμετάβλητα έχει ανέβει στο 34,2% από 7,7% πριν από μια εβδομάδα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 0,6% στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, τη μεγαλύτερη το τελευταίο έτος.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του MarketWatch προέβλεπαν άνοδο 0,4%.

Η αύξηση οφείλεται κυρίως στο άλμα που κατέγραψε η εξορυκτική παραγωγή, η οποία περιλαμβάνει την παραγωγή αργού και φυσικού αερίου. Η εξορυκτική παραγωγή σημείωσε άλμα 1,4%, καλύπτοντας τη βουτιά 1,5% που σημείωσε τον προηγούμενο μήνα.

Σημαντική ανάκαμψη κατέγραψε και η μεταποιητική παραγωγή τον Αύγουστο, καταγράφοντας άνοδο 0,5% μετά από πτώση 0,4% τον Ιούλιο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,1% στα 62,5 δολάρια το βαρέλι, μετά από άλμα 14,7% που σημείωσε τη Δευτέρα, εν μέσω ανησυχιών για απότομη πτώση της παραγωγής στη Σαουδική Αραβία, μετά την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,102 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 1,84%.

Πηγή: Euro2day