You are here

Σε στάση αναμονής η Wall Street ενόψει της Fed

19/06/2019 17:05

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στη Fed. Ανακάμπτουν οι αποδόσεις των treasuries. Υποχωρεί το αργό. Απώλειες και για τον χρυσό.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά το χθεσινό ράλι και ενώ οι επενδυτές διατηρούν επιφυλακτική στάση εν αναμονή της απόφασης της Fed για τα επιτόκια.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 26.522 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 7.944 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,01% στις 2.917,8 μονάδες.

H Fed συζητάει το αν και πότε θα μειώσει τα επιτόκια, τα οποία βρίσκονται στο 2,25% με 2,5%, ώστε να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο από την εμπορική κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση Τραμπ και την Κίνα.

Η Wall Street Journal μετέδωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι αντιμέτωπη με πρωτοφανή πίεση να δράσει, τόσο από την αγορά όσο και από την κυβέρνησηΤραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος, ερωτώμενος την Τρίτη σχετικά με δημοσίευμα του Bloomberg, που ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος αναζήτησε νόμιμους τρόπους για να «καρατομήσει» τον πρόεδρο της Fed, απάντησε: «Ας δούμε πρώτα τι θα κάνει».

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα καλέσει τον πρόεδρο της Fed να μειώσει τα επιτόκια.

«Η ουσία στη σημερινή ανακοίνωση της Fed και στα σχόλια του Πάουελ είναι κατά πόσον θα επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο (στο 82% αυτή τη στιγμή) ή θα ακούσουμε για υπομονετική στάση» ανέφερε ο Πέτερ Μπούκβαρ, υπεύθυνος επενδύσεων στην Bleakley Advisory.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού κινείται 0,35% χαμηλότερα στα 53,71 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,24% στα 1.347 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει μικρή πτώση έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, παραμένοντας κοντά σε υψηλά δύο εβδομάδων. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,2 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ανακάμπτει από τη χθεσινή βουτιά, σημειώνοντας άνοδο δύο μονάδων βάσης, στο 2,085%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Goldman Sachs καταγράφει άνοδο 1%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Πηγή: Euro2day