You are here

Στάση αναμονής στην Ευρώπη, στα υψηλά 2 εβδομάδων το Τόκιο

03/10/2003 10:59
Στάση αναμονής φαίνεται να τηρούν οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή ανακοίνωσης κρίσιμων μακροοικονομικών στοιχείων τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, στις 11:00 (ώρα Ελλάδος) ανακοινώνεται ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα υπηρεσιών της Ευρωζώνης για το Σεπτέμβριο, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης για τον αμερικανικό τομέα υπηρεσιών θα ανακοινωθεί στις 17:00. Στις 15:30 θα δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, το ποσοστό ανεργίας στην ισχυρότερη οικονομία του κόσμου αυξήθηκε τον περασμένο μήνα στο 6,2% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού από 6,1% τον Αύγουστο.

Παράλληλα, σήμερα ανακοινώνονται ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας ΡΜΙ Υπηρεσιών σε Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον κλάδο της πληροφορικής μετά τα ικανοποιητικά αποτελέσματα γ' τριμήνου της αμερικανικής εταιρίας λογισμικού Siebel Systems.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της γερμανικής εταιρίας λογισμικού SAP.

Τόκιο

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων έκλεισε το Τόκιο, σημειώνοντας κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ο Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,09% και διαμορφώθηκε στις 10.709,29 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Σεπτεμβρίου.

Σε εβδομαδιαία βάση τα συνολικά κέρδη του παραπάνω δείκτη ανέρχονται σε 3,79%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα έξι εβδομάδων.

Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 1.066,86 μονάδες αυξημένος κατά 0,91%.

Πρωταγωνιστές αναδείχθηκαν οι μετοχές μεγάλων εξαγωγικών εταιριών, οι οποίες επωφελήθηκαν από την εξασθένηση του γιεν.