You are here

Στάση αναμονής στις αγορές συναλλάγματος

03/10/2003 15:47
Σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρούνται στην ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο εν αναμονή της ανακοίνωσης των στοιχείων για την ανεργία και την πορεία του κλάδου υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν μέσω ανησυχιών για την ισχύ της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας και επιφυλακτικότητας για ενδεχόμενη παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας με στόχο τη διατήρηση της ισοτιμίας δολαρίου/γεν πάνω από τα 110 γεν ανά δολάριο, όριο το οποίο αποτελεί τη νέα γραμμή άμυνας των Ιαπωνικών αρχών.

Η έκθεση για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο αναμένεται στις 15:30 ώρα Ελλάδος, και προβλέπεται να δείξει αύξηση του αριθμού των ανέργων κατά 30.000 μετά τις 93.000 θέσεις εργασίας που απωλέσθηκαν τον Αύγουστο. Εάν η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί, το ποσοστό ανεργίας θα ανέλθει το Σεπτέμβριο στο 6,2% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, από 6,1% ένα μήνα νωρίτερα.

Παράλληλα, στις 17:00 ώρα Ελλάδος, θα γνωστοποιηθεί η έκθεση του Institute of Supply Management για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών το Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ: Ο σχετικός δείκτης ISM αναμένεται να έχει υποχωρήσει στο 62,5, από 65,1 τον Αύγουστο.

Στις 14:30 ώρα Ελλάδος η ισοτιμία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος είχε διαμορφωθεί στα 1,1694 δολ. ανά ευρώ.