You are here

Σταθερή η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου

21/10/2003 13:41
Οριακές είναι οι διακυμάνσεις στην ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος με το ευρώ, το οποίο υποχώρησε ελαφρώς έναντι του γεν.

Το ιαπωνικό νόμισμα ανέκαμψε τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του δολαρίου, καθώς η αγορά απορρόφησε τελικώς τους κραδασμούς από τα σχόλια του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζον Σνόου, το περασμένο Σαββατοκύριακο και τα οποία αρχικά ερμηνεύθηκαν ως επιδίωξη υψηλότερων αμερικανικών επιτοκίων από την Ουάσινγκτον και ότι η κυβέρνηση Μπους δεν αποπειράται να εξασθενήσει το αμερικανικό νόμισμα.

Την επίδραση των σχολίων του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών στις συναλλαγματικές ισοτιμίες έσπευσαν να υποβαθμίσουν φραστικά κυβερνητικοί αξιωματούχοι λέγοντας ότι αυτά δεν αντικατοπτρίζουν την πολιτική της Ουάσινγκτον και ότι αποτελούσαν απλώς παρατηρήσεις επί της οικονομίας.

Στη διαμόρφωση θετικού κλίματος για το γεν συνέβαλε και η δημοσιοποίηση δημοσκόπησης που διενήργησε σε 1,497 ιαπωνικές επιχειρήσεις η κορυφαία οικονομική ημερησία της χώρας Nihon Keizai Shimbun σύμφωνα με την οποία οι εταιρίες θα αυξήσουν τις επενδύσεις τους στο τρέχον οικονομικό έτος για πρώτη φορά την τελευταία τριετία.

Στις 12:45 ώρα Ελλάδος η ισοτιμία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος με το αμερικανικό είχε διαμορφωθεί στα 1,1648 δολ. ανά ευρώ και με το ιαπωνικό στα 128,05 γεν ανά ευρώ.