You are here

Στην Αθήνα για την τελετή εισδοχής δύο ελληνικών αεροσκαφών στο RescEU o Eπίτροπος Στυλιανίδης

11/09/2019 14:12

Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο ο αρμόδιος Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης για να καλωσορίσει την προσφορά της Ελλάδας στον αρχικό μεταβατικό στόλο rescEU σε ειδικής τελετή στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας μαζί με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η οποία στόχο έχει τη συνεργασία για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στην Ευρώπη και να συζητήσουν τα επόμενα βήματα για τη rescEU.

Ο Επίτροπος θα επισκεφθεί επίσης το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (GSCP). Η Κομισιόν σημειώνει ότι στο πλαίσιο του νέου προγράμματος rescEU, η Ελλάδα έχει θέσει στη διάθεση του αρχικού πυροσβεστικού στόλου rescEU δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ ο στόλος μετάβασης rescEU έχει ήδη κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσει τις δασικές πυρκαγιές σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο Επίτροπος Στυλιανίδης θα επισκεφθεί επίσης την "Ελπίδα", το πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά στην Αθήνα, όπου θα τιμηθεί για το έργο του από την κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρόεδρο του ομώνυμου Ιδρύματος, της Ένωσης Φίλων ΕΛΠΙΔΑ των παιδιών με καρκίνο. Τέλος ο Επίτροπος Στυλιανίδης θα παραστεί στο 15ο Ευρωπαϊκό Σεμινάριο που διοργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) για να μιλήσει για την "Νέα Ατζέντα της Ευρώπης", στο Ναύπλιο.