You are here

Στους 200 οι νεκροί στη Σρι Λάνκα

22/04/2019 06:41

Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν και τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στη διάρκεια εφόδου που πραγματοποιήθηκε χθες σε σπίτι στο Κολόμπο, καθώς ο αριθμός των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα ξεπέρασε τους 200, ανέφεραν η αστυνομία και τοπικά ΜΜΕ.

Ένας Κινέζος πολίτης σκοτώθηκε στη διάρκεια των επιθέσεων σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα, ανέφερε η κρατική εφημερίδα της Κίνας People`s Daily. Νωρίτερα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε πως τέσσερις Κινέζοι πολίτες τραυματίστηκαν και η κατάστασή τους στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται είναι σταθερή.

Ένας Ολλανδός πολίτης σκοτώθηκε στις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, ανακοίνωσε εξάλλου ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Στεφ Μπλοκ. Ο Μπλοκ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις επιθέσεις. "Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα, περιλαμβανομένου ενός Ολλανδού αυτή τη στιγμή", είπε ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών. Επίσης, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, δύο Τούρκοι πολίτες περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών από τις βομβιστικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα. Σύμφωνα με το Anadolu, οι δύο Τούρκοι ήταν μηχανικοί που εργάζονταν σε ένα έργο στη Σρι Λάνκα.

Εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε στο τουίτερ "τις τρομερές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον εκκλησιών και ξενοδοχείων" στη Σρι Λάνκα. "Ειλικρινή συλλυπητήρια από τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών προς τον λαό της Σρι Λάνκα", πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας "είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τη βοήθειά μας!".

​Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε "σθεναρά" τις "αποτρόπαιες πράξεις" και τις "τρομοκρατικές επιθέσεις" στη Σρι Λάνκα. Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ δήλωσε από την πλευρά της πως "το θρησκευτικό μίσος και η μισαλλοδοξία που επιδείχθηκαν με τρομερό τρόπο σήμερα δεν πρέπει να υπερισχύσουν", μετά τις φονικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα.

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν, ανήμερα του εορτασμού του Πάσχα των Δυτικών, σε Εκκλησίες και ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα, Κολόμπο. Ταυτόχρονα, εκφράζει τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή της προς την τοπική Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, την κυβέρνηση και τον λαό της Σρι Λάνκα. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε σήμερα έκκληση για την εξεύρεση ειρηνικών λύσεων προκειμένου "τα όπλα να πάψουν να ματώνουν τη Λιβύη" και "να ενθαρρυνθεί η επιστροφή" των προσφύγων στη Συρία. Στην παραδοσιακή πασχαλινή λειτουργία την οποία ακολούθησε το αναστάσιμο μήνυμά του Urbi et Οrbi (Στην πόλη και στον κόσμο), ο ποντίφικας απηύθυνε εξάλλου έκκληση για "συμφιλίωση" στο Νότιο Σουδάν.  Επίσης, εξέφρασε τη "θλίψη" του για τις φονικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, που βύθισαν στο πένθος την Κυριακή του Πάσχα.

ΚΥΠΕ