You are here

Στρατιωτικές ασκήσεις από ΗΠΑ-Νότια Κορέα

08/11/2019 07:20

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα θα πραγματοποιήσουν στρατιωτικές ασκήσεις "σε μικρότερη κλίμακα", στα τέλη του μήνα, μετά την ακύρωσή των ετήσιων αεροπορικών γυμνασίων τον προηγούμενο χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

"Πριν από έναν χρόνο, ακυρώσαμε την άσκηση Vigilant Ace κι αυτό έγινε λόγω του κλίματος στην κορεατική χερσόνησο εκείνη την περίοδο. Φέτος, θα πραγματοποιήσουμε κοινές αεροπορικές ασκήσεις μεταξύ της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας" δήλωσε ένας αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, ο αντιναύαρχος Ουίλιαμ Μπερν.

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Πεντάγωνο, σχετικά με το εύρος των στρατιωτικών ασκήσεων, ο ίδιος αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. "Η κλίμακα είναι μικρότερη" σε σύγκριση με τα γυμνάσια Vigilant Ace, στα οποία είχαν συμμετάσχει 12.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί το 2017, περιορίστηκε να πει.

Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα, ο στρατηγός Ρόμπερτ Ειμπραμς και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του Τζέονγκ Κιεονγκ-ντου "έχουν επιφορτιστεί να διασφαλίσουν ότι θα διεξάγουμε τον επαρκή αριθμό των κοινών ασκήσεων, το επαρκές είδος των κοινών γυμνασίων προκειμένου να διατηρήσουμε τον βαθμό προετοιμασίας (...) αφήνοντας στους διπλωμάτες μας τον χώρο και τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα" κατέληξε.

Η Βόρεια Κορέα επέκρινε σφόδρα χθες την ανακοίνωση των στρατιωτικών γυμνασίων που αναμένεται να ξεκινήσουν τη 18η Νοεμβρίου.

ΚΥΠΕ