You are here

Στυλιανίδης: Ενίσχυση των προσπαθειών για περιορισμό του Ebola με €465.000

21/08/2019 14:26

Καθώς η έξαρση της νόσου του ιού Ebola στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό εξακολουθεί να εξαπλώνεται στα ανατολικά της χώρας, με υψηλό κίνδυνο διεισδύσεως στις γειτονικές χώρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση ενισχύει τη βοήθειά της προς το Μπουρούντι με € 465.000 για την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων ετοιμότητας κατά του Ebola από τις αρχές και τις οργανώσεις παροχής βοήθειας στη χώρα.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, ο οποίος είναι και ο συντονιστής για τον Ebola της ΕΕ, δήλωσε σχετικά ότι "για να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά τον ιό Ebola, δεν πρέπει μόνο να αντιμετωπίσουμε τα κρούσματα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό αλλά και να αυξήσουμε τις προσπάθειές μας να αποτρέψει τη διάδοση της νόσου σε γειτονικές χώρες όπως το Μπουρούντι".

"Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τα μέτρα ετοιμότητας για την ετοιμότητα της Ebola στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης και του ελέγχου των λοιμώξεων", ανάφερε ο Επίτροπος.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η νέα χρηματοδότηση της ΕΕ θα διατεθεί μέσω της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και θα ενισχύσει τις δυνατότητες συντονισμού, επιτήρησης και αντίδρασης στην Ebola στις περιοχές υψηλού κινδύνου στο Μπουρούντι, κοντά στο τα σύνορα με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Αυτή η νέα χρηματοδότηση συμπληρώνει την υφιστάμενη οικονομική στήριξη στις συνεχιζόμενες προσπάθειες της ΕΕ για επιτήρηση και ευαισθητοποίηση μέσω ΜΚΟ και ΟΗΕ.

ΚΥΠΕ