You are here

Στυλιανίδης: Νέα κονδύλια για ανασυγκρότηση του Ιράκ

20/02/2019 14:34

Ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, και κονδύλια ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη, που θα συμβάλουν στην ανασυγκρότηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ιράκ, καθώς και στη δημιουργία θέσεων εργασίας και ευκαιριών για ευάλωτους νέους. Η ανακοίνωση έγινε από τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων με την ευκαιρία της έκτης επίσκεψής του στο Ιράκ σήμερα. Ο Επίτροπος συνοδεύεται από τον Βέλγο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Αλεξάντερ Ντε Κρού.

Συγκεκριμένα ο Επίτροπος Στυλιανίδης δήλωσε ότι "κάθε φορά που επισκέπτομαι το Ιράκ, βλέπω την ελπίδα του λαού, παρά τις δύσκολες συνθήκες και αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, η νέα μας χρηματοδότηση επιβεβαιώνει εκ νέου τη δέσμευση της ΕΕ να στέκεται αλληλέγγυα με όλους τους Ιρακινούς και θα βοηθήσει τους πιο ευάλωτους". 

Τα ποσά αυτά θα συμβάλουν στην αποκατάσταση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των περιοχών Mosul και  Basrah και παράλληλα θα στηρίξουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Στη Βαγδάτη ο Επίτροπος συναντήθηκε με τις ιρακινές αρχές. Η αντιπροσωπεία της ΕΕ, τέλος, επισκέφθηκε  σχολεία και τα νοσοκομεία υποστηρίζονται από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για να στη Μοσούλη.

ΚΥΠΕ