You are here

Σύμβαση στην Κολομβία υπέγραψε η Ιntralot

28/07/2004 11:46
Η σύμβαση υπεγράφη κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, είναι 5ετούς διάρκειας με δικαίωμα ανανέωσης για 2,5 χρόνια.

Σύμβαση με τον κρατικό φορέα ΕΤΕSΑ (Εmpresa Τerritorial para la Salud) της Κολομβίας, υπέγραψε η Ιntralot, με στόχο την αποκλειστική άδεια διαχείρισης αθλητικών παιχνιδιών ποδοσφαίρου αμοιβαίας και προκαθορισμένης απόδοσης. Η σύμβαση υπεγράφη κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού, είναι 5ετούς διάρκειας με δικαίωμα ανανέωσης για 2,5 χρόνια.

Το έργο περιλαμβάνει τη σταδιακή ανάπτυξη ενός δικτύου πωλήσεων 5.000 σημείων περίπου σε όλη τη χώρα και αναμένεται να ξεκινήσει το 2ο τρίμηνο του 2005.

Αγώνες >>Το ποδόσφαιρο είναι το πιο διαδεδομένο σπορ στη χώρα και η διεξαγωγή των προγνωστικών αγώνων ποδοσφαίρου αναμένεται να υπερβεί κατά τη διάρκεια της σύμβασης τα 100 εκατ. δολάρια ΗΠΑ ετησίως, σημειώνει η διοίκηση, συμπληρώνοντας ότι θα εγκαταστήσει ένα ολοκληρωμένο on line σύστημα διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών.

Γενικότερα, η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Κολομβίας είναι μια εξελισσόμενη αγορά με ετήσιο τζίρο 1,2 δισ. δολάρια ΗΠΑ και περιλαμβάνει αριθμολαχεία και παραδοσιακά λαχεία, ενώ σημαντική ανάπτυξη παρουσιάζει η αγορά των slot machines και video lotteries, τομέας ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και για την Ιntralot. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιntralot μέσω σύμβασης με την DΙΜΑΥΟR (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κολομβίας) θα αποδίδει ένα ποσοστό επί των εσόδων από τη διεξαγωγή των προγνωστικών παιχνιδιών ποδοσφαίρου.

Η ΕΤΕSΑ αποτελεί κρατικό φορέα με αντικείμενο την παροχή αδειών τυχερών παιχνιδιών στη χώρα και την επίβλεψη αυτών. Υπάγεται στο υπουργείο Υγείας και με τα έσοδά του χρηματοδοτούνται έργα υποδομής και κάλυψη νοσοκομειακών αναγκών των προγραμμάτων υγείας του υπουργείου.

Όσον αφορά στην Κολομβία, έχει πληθυσμό 45 εκατομμύρια κατοίκους και είναι μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Παρουσιάζει σημαντική βελτίωση στους οικονομικούς δείκτες, ενώ αποτελεί στόχο ξένων επενδύσεων από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, καθώς οι μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας (S&Ρ, Μoody's, Fitch) την κατατάσσουν 3η χώρα στη Λ. Αμερική ως προς τις οικονομικές της προοπτικές.

Η διοίκηση της Ιntralot υποστηρίζει ότι το θεσμικό καθεστώς για τα τυχερά παιχνίδια στη χώρα είναι από τα πλέον σύγχρονα διεθνώς, καθόσον διασφαλίζουν ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον για τη δραστηριοποίηση ιδιωτικών φορέων, κάτω από στενό κρατικό έλεγχο.