You are here

Το Συμβούλιο επιβάλει περιοριστικά μέτρα στους νεοδιορισμένους Υπουργούς στη Συρία

16/10/2020 18:51

Το Συμβούλιο των Κρατών Μελών της ΕΕ αποφάσισε να επιβάλει στοχοθετημένα περιοριστικά μέτρα στους πρόσφατα διορισμένους Υπουργούς στη Συρία. Η σημερινή απόφαση φέρνει σε 280 τον αριθμό των ατόμων που υπόκεινται σε απαγόρευση ταξιδιού και σε πάγωμα περιουσιακών στοιχείων. 70 οντότητες είναι επίσης εισηγμένες στη λίστα.

Οι κυρώσεις που ισχύουν κατά του συριακού καθεστώτος θεσπίστηκαν το 2011 ως απάντηση στη βίαιη καταστολή του συριακού άμαχου πληθυσμού. Στοχεύουν επίσης εταιρείες και εξέχοντες επιχειρηματίες που επωφελούνται από τους δεσμούς τους με το καθεστώς και την πολεμική οικονομία. Τα περιοριστικά μέτρα περιλαμβάνουν επίσης απαγόρευση εισαγωγής πετρελαίου, περιορισμούς σε ορισμένες επενδύσεις, πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας της Συρίας που διατηρούνται στην ΕΕ, περιορισμούς στις εξαγωγές εξοπλισμού και τεχνολογίας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική καταστολή και εξοπλισμό και τεχνολογία για την παρακολούθηση ή παρακολούθηση των διαδικτυακών ή τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Το Συμβούλιο παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις στη Συριακή σύγκρουση. Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση μόνιμης και αξιόπιστης πολιτικής λύσης στη σύγκρουση στη Συρία βάσει του ψηφίσματος 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του ανακοινωθέντος της Γενεύης του 2012.