You are here

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

09/01/2019 17:02

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, καθώς διατηρείται το κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,5% στις 23.924 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,6% στις 6.938 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,3% στις 2.588 μονάδες.

Οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη. Οι συνομιλίες διήρκησαν περισσότερο από το αναμενόμενο και αξιωματούχοι δήλωσαν ότι σύντομα θα δημοσιευθούν λεπτομέρειες, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι μπορεί να αποφευχθεί ένας ολοκληρωτικός εμπορικός πόλεμος, που θα μπορούσε να πλήξει σοβαρά την παγκόσμια οικονομία.

Οι συνομιλίες παρατάθηκαν για τρίτη ημέρα, πέραν της προγραμματισμένης διάρκειά τους, γεγονός που καταδεικνύει ότι και οι δύο πλευρές λαμβάνουν «στα σοβαρά» τη διαδικασία, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Τεντ ΜακΚίνεϊ, ο Αμερικανός υφυπουργός Γεωργίας αρμόδιος για το Εμπόριο και τις Εξωτερικές Υποθέσεις, δήλωσε ότι η αμερικανική αποστολή θα επιστρέψει στις ΗΠΑ αργότερα σήμερα, ύστερα από «μερικές καλές ημέρες».

«Νομίζω ότι πήγαν καλά» δήλωσε ο ΜακΚίνεϊ για τις συνομιλίες. «Ήταν καλό για εμάς», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Οι επενδυτές θα έχουν στραμμένο το βλέμμα και στη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed τον Δεκέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 2,8% στα 51,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% υψηλότερα, στα 1.286 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο 1,147 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς παραμένει αμετάβλητη στο 2,73%.

Πηγή: Euro2day