You are here

Συνεχίζει να πρωταγωνιστεί το γεν

09/09/2003 14:43
Το ιαπωνικό νόμισμα συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην αγορά συναλλάγματος, καθώς από νωρίς το πρωί της Τρίτης ενισχύεται κάτω από τα 117 έναντι του δολαρίου.

Οι βασικότεροι λόγοι που ενισχύουν το γεν, είναι ο έντονος επαναπατρισμός κεφαλαίων από Ιάπωνες θεσμικούς επενδυτές, λόγω της λήξης οικονομικού εξαμήνου στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Ιαπωνία, το συνεχιζόμενο ανοδικό ράλλυ του δείκτη Nikkei, ο οποίος έκλεισε σε νέο υψηλό 14 μηνών στις 10.922 μονάδες, καθώς και η αισιοδοξία ότι ο Πρωθυπουργός της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου Γιουνιχίρο Κοϊζούμι, θα είναι ο νικητής των επερχόμενων εκλογών, στις 20 Σεπτεμβρίου στην Ιαπωνία.

Το κόμμα των φιλελευθέρων δημοκρατών βρίσκεται στην εξουσία απ' το 1955. Εάν ο Κοϊζούμι εκλεγεί ξανά, θα καταφέρει να προωθήσει το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα, τις αλλαγές στον ασφαλιστικό τομέα, τη λύση του προβλήματος με τις επισφάλειες στον τραπεζικό τομέα κ.ο.κ.

Τέλος, ο συγκεκριμένος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι σκοπεύει να ισοσκελίσει τον ισολογισμό μέχρι τις αρχές του 2010 και να πετύχει αύξηση 2% του ΑΕΠ, το οικονομικό έτος που αρχίζει τον Απρίλιο του 2006.