You are here

Συρία: Νέα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα κοντά στη Δαμασκό

05/12/2017 07:01
Ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη έπληξαν εκ νέου τη Δευτέρα στόχους κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με όσα ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση και όσα μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

Ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν με πυραύλους εγκαταστάσεις στην περιοχή Τζαμράγια, κοντά στη Δαμασκό, όπου βρίσκονται "ένα κέντρο επιστημονικής έρευνας και αποθήκες όπλων του καθεστώτος και των συμμάχων του".

Το ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος δεν έγινε σαφές αμέσως. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση, εκτοξεύθηκαν πύραυλοι εναντίον μιας συριακής στρατιωτικής εγκατάστασης στην επαρχία της Δαμασκού και τα συριακά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν τους τρεις από αυτούς.

Ένας κάτοικος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις ισχυρές εκρήξεις από την Τζαμράγια, δυτικά της Δαμασκού, ενώ ένας δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας είπε πως πυκνός καπνός υψωνόταν από την περιοχή. Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού περιορίστηκε να πει ότι δεν θα σχολιάσει πληροφορίες ξένων μέσων ενημέρωσης.