You are here

Τα κράτη της υφηλίου συνεχίζουν να μετρούν θύματα του COVID- 19 και να προσθέτουν απαγορευτικά μέτρα

25/03/2020 16:45

Ο αριθμός των νεκρών στην Ισπανία από την πανδημία του νέου κορωνοϊό ξεπέρασε σήμερα εκείνον της ηπειρωτικής Κίνας, με 3.434 νεκρούς από 2.696 χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι αρχές. Σε διάστημα 24 ωρών, καταγράφηκαν στην Ισπανία 738 νέοι θάνατοι, μια αύξηση πολύ υψηλότερη σε σύγκριση με τους 514 νεκρούς που καταγράφηκαν μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης. Μονάχα η Ιταλία καταμετρά παγκοσμίως περισσότερους θανάτους από τη νόσο Covid-19. Η Κίνα, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός, μετρά έως σήμερα 3.281 νεκρούς. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε σε 47.610 από 39.673 χθες, μια αύξηση 20%. Η περιοχή της Μαδρίτης είναι η πλέον πληγείσα με το 50% και πλέον των θανάτων στη χώρα (1.825 νεκροί, 290 περισσότεροι σε σύγκριση με χθες) και περισσότερα από 14.500 κρούσματα.

Ο ισπανικός στρατός ζήτησε από τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ κιτ διαγνωστικών εξετάσεων για τον νέο κορωνοϊό, αναπνευστήρες και προστατευτικό εξοπλισμό, στο πλαίσιο της παροχής διεθνούς βοήθειας της Συμμαχίας, είπε σήμερα ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Μιγκέλ Βιλαρόγια.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού είναι πολύ ψηλότερος από τον επίσημο, ημερήσιο απολογισμό της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει μόνο όσους πεθαίνουν στα νοσοκομεία και όχι αυτούς που πεθαίνουν στο σπίτι τους ή σε οίκους ευγηρίας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ομοσπονδίας νοσοκομείων.

Συνολικά 668 νέα κρούσματα του COVID19 κατεγράφησαν στο Βέλγιο από χθες ως σήμερα, ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 4937.Συνολικά 93 ασθενείς εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, 474 στο σύνολο, ενώ 40 χρειάστηκαν αναπνευστική υποστήριξη. 56 ασθενείς κατέληξαν, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θανάτων σε 178. 115 ασθενείς θεραπεύθηκαν και πήραν εξιτήριο, 547 από την αρχή της κρίσης.

Η Ρωσία κατέγραψε 163 νέα κρούσματα COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 658, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. "Τις τελευταίες 24 ώρες, η Ρωσία κατέγραψε 163 κρούσματα του κορωνοϊού σε 20 περιοχές", σύμφωνα με το κέντρο αυτό. Η Ρωσία έχει έτσι καταγράψει 658 κρούσματα κορωνοϊού σε 55 περιοχές από τότε που εμφανίστηκε η επιδημία, διευκρίνισε η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα.

Στα 303 ανέρχονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Σερβία σύμφωνα με το χθεσινοβραδινό ανακοινωθέν. Μεταξύ των προσβληθέντων από τον Covid-19 βρίσκεται και βρέφος 28 ημερών που νοσηλεύεται, όπως και όλα τα μέλη της οικογένεια του, σε νοσοκομείο στο Βελιγράδι. Ο υπουργός Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ ανακοίνωσε, σήμερα το πρωί, τον θάνατο μιας γυναίκας 60 ετών που νοσηλεύονταν στην κλινική της πόλης Νις. Έτσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό ανέρχεται στους τέσσερεις.

Το υπουργείο Υγείας του Ιράν ανακοίνωσε σήμερα 143 νέους θανάτους από τον νέο κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον επίσημο απολογισμό της επιδημίας Covid-19 στους 2.077 νεκρούς σε μία από τις πλέον πληγείσες χώρες παγκοσμίως. "Οι συνάδελφοί μας κατέγραψαν 2.206 νέα κρούσματα της νόσου Covid-19" στο σύνολο των ιρανικών επαρχιών τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Κιανούς Τζαχανπούρ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το Ιράν μετρά συνολικά 27.017 κρούσματα του νέου κορονοϊού από την αρχή της επιδημίας. Στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αλί Ραμπιέι προειδοποίησε ότι το Ιράν ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπο με ένα δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού, καθώς ορισμένοι Ιρανοί αγνόησαν τις οδηγίες που εξέδωσαν οι υγειονομικές αρχές για την αναχαίτιση της επιδημίας

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό που έχουν επιβεβαιωθεί στη Νότια Αφρική κατέγραψε νέα αύξηση σήμερα, στα 709 έναντι 554 χθες, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ζουέλι Εμκίζε. "Ο αριθμός αυξήθηκε από χθες, είμαστε αυτή τη στιγμή στα 709 κρούσματα", τόνισε ο Εμκίζε σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση SABC. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί θάνατος, ωστόσο δύο άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τον υπουργό.

Πάνω από 40 κρούσματα κορωνοϊού αναφέρθηκαν σήμερα στο Τόκιο, όπως μετέδωσαν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, αριθμός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ημερησία αύξηση για την ιαπωνική πρωτεύουσα, που έχει ξεπεράσει μικρότερες πόλεις και έχει γίνει το επίκεντρο του ιού στη χώρα. Ο αριθμός των κρουσμάτων σήμερα ανεβάζει τον συνολικό αριθμό τους στο Τόκιο σε περίπου 200.

Την ίδια ώρα, η Ινδονησία έχει επιβεβαιώσει 105 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό τους να φθάνει τα 790, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας. Τρεις ακόμα άνθρωποι πέθαναν, με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει στους 58, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Στις Φιλιππίνες, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 84 νέα κρούσματα και τρεις θανάτους. Με βάση τα νεότερα στοιχεία, στη χώρα έχουν καταγραφεί 636 κρούσματα και 38 θάνατοι.

Περιοριστικά μέτρα

Σε όλη την Ελλάδα βεβαιώθηκαν χθες, Τρίτη 24/3, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, 1.631 παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού. Στους παραβάτες επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ.

Στην Ιταλία εκτός από την αύξηση του προστίμου από 400 μέχρι 3000 ευρώ για όποιον μετακινείται από το σπίτι του χωρίς μια σημαντική αιτία, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε υιοθέτησε ένα ακόμη μέτρο με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας: Όποιος γνωρίζει ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό και βγαίνει από το σπίτι του, με στόχο να σπάσει την καραντίνα, στην Ιταλία στο εξής θα τιμωρείται με φυλάκιση από ένα μέχρι πέντε χρόνια, διότι προκαλεί την εξάπλωση της επιδημίας και απειλεί την δημόσια υγεία.

Η Τουρκία συνέλαβε 410 ανθρώπους, επειδή έκαναν "προκλητικές" αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την επιδημία του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Η Μόσχα έθεσε σε ισχύ σήμερα σειρά νέων μέτρων, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την προσωρινή απαγόρευση διεξαγωγής δημόσιων εκδηλώσεων και μετακίνησης με τα δημόσια μέσα μεταφοράς για τους πολίτες άνω των 65 ετών, έγινε σήμερα γνωστό από τον δήμαρχο της πόλης, με μια ανάρτηση στον ιστότοπό του. Ο Σεργκέι Σομπιάνιν επισήμανε ότι τα καταστήματα τροφίμων, οι τράπεζες και οι υπηρεσίες καθαριότητας θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Η κυβερνήτης του Τόκιο ζήτησε από τους κατοίκους της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας να παραμείνουν στα σπίτια τους αυτό το Σαββατοκύριακο, προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο "έκρηξης" της πανδημίας.

ΚΥΠΕ