You are here

Τα κρούσματα από τον COVID-19 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 εκ. σε παγκόσμιο επίπεδο

17/09/2020 07:24

Τα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 εκατομμύρια, σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ στις ΗΠΑ τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού μπορεί να διανεμηθούν στη χώρα έως το τέλος του έτους.

Επιπρόσθετα, στις ΗΠΑ καταγράφηκαν τουλάχιστον 39.332 νέα περιστατικά μόλυνσης και τουλάχιστον 1.147 νέοι θάνατοι, στην Γερμανία σημειώθηκαν τρεις επιπλέον θάνατοι και 2.194 ακόμη κρούσματα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, στο Μεξικό καταγράφηκαν 300 θάνατοι και 4.444 κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες, στη Βραζιλία σημειώθηκαν νέοι θάνατοι και 36.820 νέα κρούσματα τις προηγούμενες 24 ώρες.

Επίσης, στη Νότια Κορέα έγινα αναστολή της παραγωγής οχημάτων σε όλες τις μονάδες που βρίσκονται κοντά στη Σεούλ, μετά τον εντοπισμό οκτώ κρουσμάτων, σε βιομηχανική μονάδα.

Στην Αυστραλία καταγράφηκαν 28 νέα κρούσματα και 8 θάνατοι στην Πολιτεία Βικτόρια τις τελευταίες 24 ώρες, στη Κίνα σημειώθηκαν εννέα νέα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19, ενώ σταθερός παραμένει ο αριθμός των θανάτων και στη Γαλλία καταγράφηκαν σχεδόν 10.000 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο 

Τα κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 εκατομμύρια σήμερα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, με την πανδημία COVID-19 να μη δείχνει σημάδια επιβράδυνσης της εξάπλωσης της.

Η Ινδία βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς χαρακτηρίστηκε ως τον πιο πρόσφατο πυρήνα εξάπλωσης της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι συνδυαστικά τα περιστατικά μόλυνσης στη Βόρεια και στη Νότια Αμερική αποτελούν σχεδόν το 50% των κρουσμάτων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ημερήσια καταγραφή περιστατικών παγκοσμίως, έφτασε σε ύψη ρεκόρ κατά τις τελευταίες ημέρες, με τους θανάτους να πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο διεθνώς, ενώ επιταχύνονται οι προσπάθειες για την ανάπτυξη και την διάθεση ενός εμβολίου κατά της COVID-19.

ΗΠΑ 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες (σήμερα ξημερώματα ώρα Ελλάδα) ότι τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού μπορούν να διανεμηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το τέλος του 2020, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται τον Οκτώβριο.

"Είμαι σε πορεία προς την παράδοση και τη διανομή του εμβολίου με ιδιαίτερα ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου. "Μόλις η FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) εγκρίνει το εμβόλιο... θα είμαστε σε θέση να διανείμουμε 100 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του 2020 και μεγάλο μέρος αυτών πολύ νωρίτερα", τόνισε, σημειώνοντας ότι οι πρώτες διανομές μπορεί να ξεκινήσουν κάποια στιγμή τον Οκτώβριο.

Η δήλωση του αντιβαίνει με την δήλωση του Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) που τόνισε πως μια ευρείας κλίμακας διανομή ενός εμβολίου κατά της Covid-19 μπορεί να γίνει μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους ίσως και αργότερα.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είπε στη συνέντευξη Τύπου πως πιστεύει ότι ο ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος υγείας Ρέντφιλντ έκανε λάθος στην εκτίμησή του αυτή.

Στο μεταξύ, τα περιστατικά νέων μολύνσεων από την COVID-19 αυξήθηκαν χθες στις ΗΠΑ, τουλάχιστον κατά 39.332 στο συνολικό αριθμό των 6,65 εκατομμυρίων κρουσμάτων.

Την προηγούμενη ημέρα, τα κρούσματα είχαν καταμετρηθεί σε 6,61 εκατομμύρια κρούσματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Οι θάνατοι από το νέο κορωνοϊό αυξήθηκαν χθες στις ΗΠΑ τουλάχιστον κατά 1,147 νέους θανάτους, φτάνοντας στο συνολικό αριθμό των 196.871 θανάτων. Την προηγούμενη ημέρα, είχαν καταμετρηθεί συνολικά 195.724 θάνατοι.

Γερμανία 

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 2.194, φτάνοντας τα 265.857 με βάση τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, που έδωσε στη δημοσιότητα.

Τρεις ακόμη άνθρωποι υπέκυψαν στην νόσο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο.

Από την αρχή της πανδημίας, 9.371 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της Covid-19 στην χώρα.

Μεξικό 

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 300 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της Covid-19 και 4.444 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ανέρχεται πλέον σε 71.978 νεκρούς επί συνόλου 680.931 μολύνσεων.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει σημειώσει επανειλημμένα πως ο αριθμός των μολύνσεων είναι στην πραγματικότητα μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Βραζιλία 

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 987 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της Covid-19 και 36.820 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται σε 134.106 νεκρούς, ενώ το σύνολο των μολύνσεων φτάνει πλέον τα 4.419.083 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Σε απόλυτα μεγέθη, η Βραζιλία υφίσταται σε αριθμό κρουσμάτων το τρίτο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορωνοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία, και καταμετρά τους περισσότερους θανάτους εξαιτίας του ιού παγκοσμίως, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Νότια Κορέα 

Η αυτοκινητοβιομηχανία Kia Motors ανέστειλε χθες, την παραγωγή οχημάτων σε όλες τις βιομηχανικές μονάδες της που βρίσκονται κοντά στη Σεούλ, καθώς οκτώ από τους εργαζομένους της, βρέθηκαν θετικοί στο νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με ένα στέλεχος του συνδικάτου των εργαζομένων.

Στη βιομηχανική μονάδα που εντοπίστηκαν τα περιστατικά παράγονται τα οχήματα Carnival SUV, αλλά και το μικρό αυτοκίνητο Rio, μεταξύ άλλων μοντέλων.

Η Kia Motors δε σχολίασε άμεσα τις εξελίξεις, όταν το Reuters επικοινώνησε μαζί της.

Αυστραλία 

Η αυστραλιανή Πολιτεία Βικτόρια ανακοίνωσε πως η ημερήσια αύξηση των μολύνσεων του κορωνοϊού μειώθηκε περαιτέρω, καθώς η Πολιτεία ξεκίνησε να χαλαρώνει τους περισσότερους από τους περιορισμούς, εκτός από την μεγαλύτερη πόλη της Μελβούρνης, μετά από μια σταθερή πτώση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη Πολιτεία της Αυστραλίας κατέγραψε 28 νέα κρούσματα και οκτώ θανάτους από τον ιό τις τελευταίες 24 ώρες. Μια μέρα νωρίτερα είχαν καταγραφεί 42 περιπτώσεις μόλυνσης και οκτώ θάνατοι.

Ο μέσος όρος κρουσμάτων στη Μελβούρνη, που έχει τεθεί σε παρατεταμένο και αυστηρό lockdown έως τις 28 Σεπτεμβρίου, ήταν κάτω από 50 χθες, το όριο που έχει θέσει η Πολιτεία για να αρχίσει να χαλαρώνει τα μέτρα απαγόρευσης.

Κίνα 

Η ηπειρωτική Κίνα ανέφερε εννέα νέα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 για τη 16η Σεπτεμβρίου, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχαν αναφερθεί 12, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Σύμφωνα με την ίδια επιτροπή, όλα τα νέα περιστατικά μόλυνσης είναι εισαγόμενα, με την εμπλοκή ταξιδιωτών από το εξωτερικό.

Ο αριθμός των νέων ασυμπτωματικών ασθενών μειώθηκε επίσης στους 14 από 16 την προηγούμενη ημέρα, παρά το γεγονός ότι η Κίνα δεν προσμετράει τους ασθενείς αυτούς, στα επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων από την COVID-19 στην Κίνα καταγράφεται στα 85.223 περιστατικά, ενώ ο αριθμός των θανάτων παραμένει σταθερός, στους 4.634 θανάτους.

Γαλλία 

Η Γαλλία είχε 9.784 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, ο τρίτος υψηλότερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων από τότε που άρχισε η διασπορά της νόσου στη χώρα στο τέλος του χειμώνα και αριθμός που είναι πολύ κοντά στο επίπεδο ρεκόρ που έχει καταγράψει μετά την έναρξη της διενέργειας των τεστ σε μεγάλη κλίμακα στη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα οι γαλλικές υγειονομικές αρχές.

Επίσης, 46 ασθενείς με Covid πέθαναν στο νοσοκομείο τις τελευταίες 24 ώρες, έναντι 37 το προηγούμενο 24ωρο, διευκρινίζει η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γαλλίας στην ιστοσελίδα της, ενώ το όριο των 31.000 θανάτων ξεπεράστηκε χθες (31.045).

Πιο αναλυτικά, 9.784 κρούσματα μόλυνσης επιβεβαιώθηκαν μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης, έναντι 7.852 κρουσμάτων το προηγούμενο 24ωρο. Το ρεκόρ μολύνσεων καταγράφηκε το Σάββατο με περισσότερα από 10.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο.

Κατά τις τελευταίες επτά ημέρες νοσηλεύτηκαν 2.976 ασθενείς με Covid, δηλαδή περισσότεροι από 250 συγκριτικά με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την προηγουμένη.

Το τελευταίο 24ωρο, 649 νέοι ασθενείς νοσηλεύτηκαν, επιβεβαιώνοντας μια ανοδική καμπύλη (545 τη Δευτέρα, 642 την Τρίτη).

Σε μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονταν απόψε 508 ασθενείς (έναντι 479 χθες), εκ των οποίων 100 εισήχθησαν τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ υπήρχαν σχεδόν 50 νέες εισαγωγές στις ΜΕΘ στις αρχές Σεπτεμβρίου .

Αντίθετα, το ποσοστό θετικότητας των τεστ παρέμεινε σταθερό στο 5,4%.

ΚΥΠΕ