You are here

Ταϊβάν: Χιλιάδες απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, σχολεία έκλεισαν εν αναμονή του τυφώνα «Μαρία»

10/07/2018 21:26

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στην Ταϊβάν εν αναμονή του τυφώνα "Μαρία", που αναμένεται να προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις στη νήσο, όπου εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και σχολεία έκλεισαν.

Η "Μαρία" εντοπίστηκε σε απόσταση 200 χιλιομέτρων ανατολικά της πόλης Γιλάν (βορειοανατολικά) με ριπές ανέμων που έφθαναν τα 173 χλμ/ώρα γύρω στις 22.00 τοπική ώρα, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συνοδεύουν τον τυφώνα αναμένεται να πλήξουν την περιοχή από σήμερα το βράδυ έως την Τετάρτη το πρωί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα προβάλλουν εικόνες με στρατιώτες που πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι σε μια ορεινή κοινότητα για να βοηθήσουν τους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή.

Σύμφωνα με τις αρχές, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους. "Διέταξα τους στρατιώτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα" για να παράσχουν βοήθεια, επισήμανε ο Πρόεδρος Τσάι Ινγκ-γουέν με μήνυμά του στη σελίδα του στο Facebook, απευθύνοντας έκκληση στους κατοίκους να "προετοιμαστούν το συντομότερο" για την άφιξη του τυφώνα.

Οι αρχές προειδοποιούν για το ενδεχόμενο πλημμυρών και κατολισθήσεων. Την ίδια ώρα, ο Πρωθυπουργός της Ταϊβάν Ουίλιαμ Λάι κάλεσε τις αρχές και τους κατοίκους να "παραμένουν σε επιφυλακή" εν αναμονή του πρώτου τυφώνα που πλήττει την χώρα την θερινή περίοδο. Συνέστησε στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να συνεργάζονται με τις αρχές.

Ως προληπτικό μέτρο, σχολεία και γραφεία έκλεισαν σήμερα σε 8 πόλεις μεταξύ των οποίων και η Γιλάν.

Στον τομέα των αερομεταφορών, 175 διεθνείς πτήσεις και 118 πτήσεις εσωτερικού ακυρώθηκαν, σύμφωνα με το κέντρο Καταστάσεων Εκτακτης Ανάγκης. Η εταιρεία Cathay Pacific ματαίωσε περισσότερες από 10 πτήσεις μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Ταϊπέι και άλλες τόσες μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Οκινάουα την Τρίτη και την Τετάρτη.

Ορισμένοι δρόμοι έκλεισαν για λόγους ασφαλείας, ενώ τα δρομολόγια των τρένων προς την πόλη Χουαλιέν ακυρώθηκαν.

ΚΥΠΕ