You are here

Τεχνολογική ώθηση στη Wall

27/06/2003 08:25
Ο κλάδος υψηλής τεχνολογίας δίνει τον τόνο μέχρι στιγμής στη Wall Street, όπου το αγοραστικό ενδιαφέρον εμφανίζεται ανανεωμένο μετά τη χθεσινή βουτιά των μετοχών που ακολούθησε την απόφαση της Fed για τα επιτόκια.

Οι αναβαθμίσεις της βιοτεχνολογικής εταιρείας Esperion και της ΑΜR (μητρική της American Airlines) και οι αισιόδοξες προβλέψεις της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Nextel Communications, έδωσαν το έναυσμα για νέες αγορές κυρίως στον κλάδο υψηλής τεχνολογίας.

Η άνοδος της Wall Street, όμως, δεν κατόρθωσε να εμπνεύσει αισιοδοξία και στους επενδυτές της Ευρώπης, καθώς με την εξαίρεση της Φραγκφούρτης, οι μεγάλες κεφαλαιαγορές της Γηραιάς Ηπείρου διατηρήθηκαν στο «κόκκινο».

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE έκλεισε στις 4.041,70 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,64% παρά την άνοδο μετοχών όπως η καπνοβιομηχανία BAT. Πτωτικά κινήθηκε και ο δείκτης CAC στο Παρίσι, ο οποίος έκλεισε στις 3.103,46 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,17%.

Αντίθετα, στη Φραγκφούρτη, ο Dax διατηρείται σε θετικό έδαφος καθώς ξεπέρασε νωρίς το μουδιασμένο του άνοιγμα. Στο θετικό κλίμα που επικρατεί στο γερμανικό χρηματιστήριο συνέβαλε όχι μόνο η ανάκαμψη της Wall Street, αλλά και οι θετικές προβλέψεις της Volkswagen για τις πωλήσεις της.