You are here

Telcordia: Φορητότητα σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία

08/07/2003 13:06
Τη δυνατότητα να αλλάζουν τηλεπικοινωνιακό πάροχο, χωρίς όμως να απαιτείται και αλλαγή του τηλεφωνικού αριθμού τους, αναμένεται να εξασφαλίσει εντός δύο μηνών η αμερικανική Telcordia, σε συνδρομητές δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Πρόκειται για την νέα υπηρεσία 'φορητότητας' των αριθμών τηλεφώνου.

Πάντως, αν και θεωρείται μάλλον σίγουρο ότι η Telcordia, μαζί με τις συνεργαζόμενες ελληνικές εταιρείες, θα έχει ολοκληρώσει την απαιτούμενη βάση δεδομένων εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, παραμένει άγνωστο αν θα είναι έτοιμοι και οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι (κυρίως ο OTE και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας) να υλοποιήσουν αμέσως μετά το εν λόγω πρόγραμμα.

H Telcordia ήταν ο νικητής στον ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό της Eθνικής Eπιτροπής Tηλεπικοινωνιών και Tαχυδρομείων για τη δημιουργία της Eθνικής Bάσης Δεδομένων Aναφοράς για τη Φορητότητα (EBΔAΦ). Η πρότασή της για χρέωση της υπηρεσίας ήταν 3,5 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο αριθμό.

Αναφέρεται ότι στην τελική φάση του διαγωνισμού μετείχε ακόμη η κοινοπραξία των Accenture - Space Hellas, ενώ προσφορά είχε καταθέσει αρχικά και η κοινοπραξία των SchlumbergerSema και Delta - Singular.