You are here

«Θέλουμε χρήμα, όχι χάος» λένε οι χάκερς της Colonial Pipeline

11/05/2021 09:45

Η κυβέρνηση Biden αξιολογεί συνεχώς την επίπτωση της κυβερνοεπίθεσης στην Colonial Pipeline στην προμήθεια καυσίμων για την Ανατολική Ακτή, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Jen Psaki.

«Παρακολουθούμε στις ελλείψεις προμήθειας σε σημεία νοτιοανατολικά και αξιολογούμε κάθε ενέργεια στην οποία μπορεί να προβεί η κυβέρνηση για να μετριάσει την επίπτωση όσο το δυνατόν περισσότερο», τόνισε.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το Reuters, η ομάδα χάκερ που κατηγορείται για την κυβερνοεπίθεση κατά της Colonial Pipeline, δήλωσε χθες Δευτέρα πως δεν είχε ποτέ πρόθεση να προκαλέσει χάος. Πρόκειται για μια ασυνήθιστη ανακοίνωση που κατά τους ειδήμονες αποτελεί ένδειξη πως το σχέδιό τους πήγε στραβά.

Το FBI κατηγορεί την ομάδα που αποκαλείται DarkSide για απόπειρα ψηφιακού εκβιασμού, η οποία ανάγκασε την Colonial Pipeline να κλείσει το δίκτυό της, απειλώντας με μεγάλη διαταραχή καθώς η Colonial προσπαθεί να επαναφέρει online τον μεγαλύτερο αγωγό πετρελαίου της Αμερικής μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σε δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της DarkSide δεν γίνεται ευθέως αναφορά στην Colonial Pipeline, αλλά αναφέρεται πως «ο στόχος μας είναι να βγάλουμε χρήμα και όχι να δημιουργήσουμε προβλήματα για την κοινωνία». Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πόσα χρήματα θέλουν οι χάκερς.

Στην ανακοίνωση της ομάδας αναφέρεται επίσης πως οι χάκερς της θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε έτερους κυβερνοεγκληματίες «για να αποφευχθούν συνέπειες στο μέλλον». Τονίζεται πως η ομάδα είναι «απολιτική» και πως οι παρατηρητές «δεν χρειάζεται να μας συνδέσουν» με κάποια συγκεκριμένη κυβέρνηση.

Πηγή: Euro2day