You are here

Θετικός στον κορωνοϊό ο διευθυντής του νοσοκομείου αναφοράς της Μόσχας, που είχε συναντηθεί με τον Πούτιν

31/03/2020 19:10

Ο διευθυντής του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό της Μόσχας, Ντενίς Πορτσένκο. διαγνώσθηκε με κορωνοϊό, μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με δηλώσεις των γιατρών η κατάσταση της υγείας του είναι ικανοποιητική και βρίσκεται στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων στον οικισμό Κομμουνάρκα τα περίχωρα της Μόσχας.

Ο ίδιος ο Ντενίς Προτσένκο, ηλικίας 44 ετών, ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στο Facebook ότι διαγνώσθηκε με κορωνοϊό, καθώς το τεστ που έκανε ήταν θετικό. "Αγαπητοί φίλοι, μου προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση η ανησυχία που δείξατε για μένα. Ναι, το τεστ για τον κορωνοϊό είναι θετικό, αλλά αισθάνομαι εντελώς καλά. Απομονώθηκα στο γραφείο μου, στο οποίο υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να μπορώ να εργάζομαι εξ αποστάσεως, να διευθύνω και να πραγματοποιώ τηλεδιαβουλεύσεις με τους γιατρούς", έγραψε ο Προτσένκο στην σελίδα του στο Facebook.

Ο Προτσένκο προσθέτει ακόμη ότι το ανοσοποιητικό του σύστημα επηρεάστηκε από την δουλειά του τελευταίου μήνα. Την προηγούμενη εβδομάδα το νοσοκομείο στην Κομμουνάρκα είχε επισκεφθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είχε συζητήσει με τον διευθυντή του νοσοκομείου Ντενίς Προτσένκο, ο οποίος τον συνόδευε καθ` όλη την διάρκεια της επίσκεψης του, στην οποία δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου Προέδρου αφότου έγινε γνωστό ότι ο Προτσένκο διαγνώσθηκε με κορωνοϊό δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν "συστηματικά κάνει τεστ για τον κορωνοϊό, όλα είναι φυσιολογικά" μεταδίδει το Ria Novost.i Ο Πεσκόφ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στο νοσοκομείο που έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο αναφοράς για κρούσματα του κορωνοϊού, δεν είχε προγραμματισθεί εκ των προτέρων. Η εφημερίδα Vedomosti είχε ρωτήσει τον εκπρόσωπο τύπου του Ρώσου προέδρου να διευκρινίσει αν κατά την επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Πούτιν στο νοσοκομείο της Κομμουνάρκα είχαν υποβληθεί σε τεστ οι συνομιλητές του και αν δεν θα κάνει χειραψίες πλέον ο πρόεδρος με τους συνομιλητές του.

Ο Προτσένκο κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Ρώσο Πρόεδρο του είχε επισημάνει την σοβαρότητα της κατάστασης όπως και ότι η Ρωσία πρέπει να προετοιμασθεί για να αποφευχθεί ένα "ιταλικό σενάριο". Τον Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν συνοδέψει στην επίσκεψη του αυτή στο νοσοκομείο της Κομμουνάρκα στις 24 Μαρτίου ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα και ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Όλοι τους συνομίλησαν με τον διευθυντή του νοσοκομείου Ντενίς Προτσένκο, χωρίς να τηρήσου την οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σύμφωνα με την οποία πρέπει να τηρείται η απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου κατά τις επαφές, γράφει η εφημερίδα Vedomosti. "Το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά" μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο γιατρούς του νοσοκομείου στην Κομμουνάρκα. Στο ερώτημα αν ο κορωνοϊός απειλεί και άλλους γιατρούς του νοσοκομείου, οι γιατροί δήλωσαν ότι όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κάνει συστηματικά τεστ.